ABD Temsilciler Meclisi üyelerinden Joe Biden'a Ýsrail tepkisi: Soykýrýma desteði durdur!
ABONE OL

ABD'li Temsilciler Meclisi üyeleri, sosyal medya hesaplarýndan yaptýklarý paylaþýmlarla, hükümete Ýsrail'e askeri desteði durdurma çaðrýsýnda bulundu.

Demokrat temsilci Ilhan Omar, X hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'nun "hastaneleri bombalayarak, Filistinlileri diri diri yakarak, bölgeye gýda yardýmýný engelleyerek ve yardým görevlilerini öldürerek" insan haklarýný ihlal ettiðine vurgu yaptý.

"Bu þeytani soykýrým sona ermeli ve Baþkan Biden buna olanak saðlamayý býrakmalý." diyen Omar, "bunun askeri yardýmý kesmekle baþlayacaðýný" ifade etti.

ABD Kongresinin Filistin asýllý tek temsilcisi Rashida Tlaib, X sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "Netanyahu'nun Filistinlileri diri diri yaktýðýný, hastaneleri bombaladýðýný, insanlarý aç býraktýðýný ve yardým görevlilerini öldürdüðünü" kaydederek, "Ülkemiz bu çýlgýnlýðý finanse etmeyi ne zaman býrakacak?" dedi.

Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez de Biden yönetimini Ýsrail'in "Gazze'de yürüttüðü dehþete" olanak saðlamasý nedeniyle eleþtirdi.

"Gazze'nin kuzeyinde yaþanan dehþet, gýda yardýmýnýn engellendiði ve hastalarýn hastanelerde bombalandýðý sýrada Biden yönetimi tarafýndan tamamen silahlandýrýlan, tamamen kontrolsüz bir Netanyahu hükümetinin sonucudur." diyen Ocasio-Cortez, bu durumu "Filistinlilere karþý bir soykýrým" olarak niteledi.

Ocasio-Cortez, paylaþýmýnda, "ABD, buna olanak saðlamayý býrakmalý. Silah ambargosu, hemen þimdi." ifadelerini kullandý.

ÝSRAÝL, GAZZE'DE HASTANEYE SALDIRDI

Ýsrail ordusu, Gazze'nin merkezindeki Aksa Þehitleri Hastanesi yerleþkesinde, yerinden edilmiþ sivillerin kaldýðý çadýrlara saldýrý düzenlemiþ, saldýrýda biri çocuk ve biri kadýn 4 Filistinli yaþamýný yitirirken 40 kiþi de yaralanmýþtý.

Sosyal medyada saldýrýyla ilgili yer alan görsellerde, hastane yerleþkesindeki yangýnda bazý kiþilerin alevler içinde kaldýðý, çýðlýklarýn duyulduðu görüntüler paylaþýlmýþtý.