ABD ve Güney Kore'den ortak tatbikat
ABONE OL

Kuzey Kore'nin art arda gerçekleþtirdiði füze denemeleri Kore Yarýmadasý ve çevresinde tansiyonu yükseltirken, ABD ve Güney Kore'den Pyongyang'a gözdaðý niteliðinde bir hamle geldi. ABD Kore Kuvvetleri'nden (USFK) yapýlan açýklamada, Güney Kore ve ABD'nin özel operasyon birimlerinin iki hafta süren bir ortak askeri tatbikat gerçekleþtirdiði bildirildi.

Yeri ve zamaný açýklanmayan ve "zamana duyarlý hedefleri kurtarma" senaryosu çerçevesinde kentsel bir eðitim alanýnda yapýlan tatbikata ABD Özel Harekat Birlikleri ve ABD SEAL komandolarýnýn yaný sýra Güney Kore Özel Harp Komutanlýðý askerleri ve özel operasyonlar biriminden polislerin katýldýðý kaydedildi. Açýklamada, Güney Kore-ABD ittifakýnýn ortak önceliklere ve entegre caydýrýcýlýða dayanan uluslararasý bir ekip çalýþmasýnýn örneðini teþkil ettiði vurgulandý.

Uluslararasý tüm tepkilere raðmen füze denemelerine devam eden Kuzey Kore, son olarak Japon Denizi istikametine doðru kýsa menzilli balistik bir füze ile kýtalararasý balistik füze fýrlatmýþ, art arda atýlan füzelerin Japonya'nýn münhasýr ekonomik bölgesinin dýþýna düþtüðü açýklanmýþtý.