ABD'de seçim öncesi çarpýcý anket! Ýki puan geriye düþtü...
ABONE OL

ABD'de bu yýl yapýlacak baþkanlýk seçimlerine iliþkin düzenlenen bir anketten, seçimi Cumhuriyetçi Parti adayý eski Baþkan Donald Trump'ýn kazanacaðý sonucu çýktý.

Marquette Hukuk Fakültesi, 5 Kasým'da gerçekleþtirilecek baþkanlýk seçiminde adaylarýn durumuna yönelik 5-15 Þubat'ta yaptýðý anketin sonuçlarýný açýkladý.

BÝDEN ÝKÝ PUAN GERÝYE DÜÞTÜ

Buna göre, kayýtlý seçmenlerin yüzde 51'i Trump'a oy vereceðini belirtirken, Biden'ý tercih edenlerin oraný yüzde 49'da kaldý.

Olasý seçmenler baz alýndýðýnda ise Trump'ýn oyu bir puan artarak yüzde 52'ye çýktý, Biden'ýn oyu ise bir puan azalarak yüzde 48'e düþtü.

Ankete katýlanlar, baþkan adayýnýn ABD'nin eski Birleþmiþ Milletler Büyükelçisi ve eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley olmasý durumunda Cumhuriyetçi Partiyi yüzde 58 oranýnda destekleyeceklerini söylerken, bu denklemde Biden'ýn oylarý yüzde 42'ye indi.

CUMHURÝYETÇÝLERÝN YÜZDE 73'Ü "TRUMP", YÜZDE 15'Ý "HALEY" DEDÝ

Cumhuriyetçi Partinin kendi içinde baþkan adayýný belirlemeye yönelik soruya ise kayýtsýz seçmenlerin yüzde 73'ü "Trump", yüzde 15'i "Haley" dedi.

Demokratlarýn ön seçimine yönelik anket sorusunda ise Biden'ý tercih edenler yüzde 66'lýk üstünlük saðlasa da yüzde 27 oranýnda seçmen kararsýz olduðunu ifade etti.

Öte yandan, seçmenler, göç, sýnýr güvenliði ve ekonomi gibi alanlarda Trump'a daha çok güven duyduklarýný, Biden'ý ise kürtaj politikasý, saðlýk ve sosyal güvenlik hizmetleri konusunda daha çok tercih ettiklerini belirtti.