ABD'den Sinvar'ýn ölümüne iliþkin yeni açýklama
ABONE OL

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik Ýletiþim Koordinatörü John Kirby, Sinwar'ýn Gazze Þeridi'nde ateþkes saðlanmasýnýn önündeki en büyük engel olduðunu iddia ederek, "Savaþa bir son vermenin kritik önem taþýdýðýna inanýyoruz, inanmaya da devam ediyoruz. Sinwar'ýn ölümünün bu sonuca ulaþmak için bir dönüm noktasý oluþturabileceðine inanýyoruz" dedi.

Gazze Þeridi'nde ateþkes görüþmelerinin devam etmediðini kaydeden Kirby, "Keþke bugün size Doha'da ekipleri yeniden bir araya getirdiðimizi ve yeni bir baþlangýç yaptýðýmýzý söyleyebilseydim. Þu anda bulunduðumuz nokta bu deðil" ifadelerini kullandý.

"Hem Gazze'de hem de Lübnan'da taraflarýn bundan faydalanmasýný umuyoruz"

ABD Savunma Bakaný Lloyd Austin ise Sinwar'ýn ölümünün hem Gazze hem de Lübnan'da yön deðiþikliði için bir fýrsat olduðunu savundu. Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu'nun Hamas teslim olmadýðý ve tüm esirleri serbest býrakmadýðý sürece Gazze Þeridi'nde saldýrmaya devam edeceðine dair sözüne iliþkin Austin, "Olaylarýn nasýl geliþeceðini göreceðiz" açýklamasýný yaptý. Austin, "Ancak yön deðiþikliði için fýrsatlar olduðu açýk ve hem Gazze'de hem de Lübnan'da taraflarýn bundan faydalanmasýný umuyoruz" þeklinde konuþtu. ABD'li Bakan, Orta Doðu'daki ABD Kuvvetlerinin Ýsrail'in savunmasýný desteklemeye hazýr olduðunu vurguladý.