ABD'den Türkiye açýklamasý: Çabalara katký saðlamaya hazýrýz
ABONE OL

ABD, 6 Þubat Kahramanmaraþ merkezli depremlerin ardýndan "Türk ortaklarýna uzun vadeli toparlanma çabalarýna katký saðlamaya" hazýr olduklarýný bildirdi.

ABD'nin Birleþmiþ Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Linda Thomas-Greenfield, Kahramanmaraþ merkezli depremlerin yýl dönümü dolayýsýyla yazýlý açýklama yaptý.

Depremler nedeniyle Türkiye ve Suriye'de olmak üzere yaklaþýk 60 bin can kaybý yaþandýðýný anýmsatan Greenfield, düþüncelerinin bu korkunç trajedi nedeniyle hayatýný kaybedenlerle olduðunu aktardý.

Greenfield, depremlerin ardýndan Hatay'a ziyaret düzenlediðini ve Suriye'ye yardým saðlamak için insani yardým örgütlerinin temsilcileriyle görüþtüðünü hatýrlattý.

ABD'nin depremlerin ardýndan yaklaþýk 242 milyon dolar insani yardýmda bulunduðunu belirten Greenfield, Suriye'de durumun ciddiyetini koruduðuna dikkati çekti.

Greenfield, "Türk ortaklarýmýza uzun vadeli toparlanma çabalarýna katký saðlamaya hazýrýz ve Suriye'de depremlerden etkilenenlerle çalýþmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandý.

Suriye'ye yardýmlarýn artýrýlmasý çaðrýsýnda bulunan Greenfield, Türkiye'ye ise ilave 1 milyon dolar fonla yeni projeler için destek saðlamaya hazýr olduklarýný kaydetti.

  • BM Daimi Temsilcisi
  • Yardým Çabalarý
  • Suriye Depremleri