AB'den Rusya'ya Ukrayna tepkisi
ABONE OL

AB Dýþ Ýliþkiler ve Güvenlik Politikasý Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, X hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, saldýrýlarda Kiev'in en büyük çocuk hastanesinin yerle bir olduðunu belirterek "Rusya Ukraynalý sivilleri acýmasýzca hedef almaya devam ediyor." ifadesini kullandý.

Ukrayna'nýn "derhal" hava savunmasýna ihtiyacý olduðunu vurgulayan Borrell, "Rus savaþ suçlarýnýn tüm sorumlularýndan hesap sorulacaktýr." ifadesine yer verdi.

AB Komisyonu'nun insani yardýmlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic de sosyal medya hesabýndan saldýrýya iliþkin yaptýðý paylaþýmda baþkentte yer alan çocuk hastanesinin hedef alýndýðýna dikkati çekti.

Lenarcic, þunlarý kaydetti:

"Savaþ kanunlarý Rusya tarafýndan þimdiye kadar pek çok kez ihlal edilmiþtir ancak bir çocuk hastanesini hedef almak zalimliðin de ötesindedir. Rusya, Ukrayna halkýna karþý iþlediði suçlardan dolayý sorumlu tutulmalýdýr."

Ukrayna Devlet Baþkaný Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesaplarýndan yaptýðý açýklamada, Rusya'nýn Kiev'e düzenlediði yoðun füze saldýrýsýnda çocuk hastanesinin zarar gördüðünü bildirmiþti.

  • AB tepkisi
  • Kiev saldýrýsý
  • Sorumlular cezalandýrýlmalý