ABD'li senatörlerden Netanyahu protestosu! Kongreye katýlmayacaklar
ABONE OL

Gazetecilerin sorularýný yanýtlayan ABD'nin Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, "Baþbakan Netanyahu insani bir felaket yarattý. Ayrýca Ýsrail halkýnýn ve Filistinlilerin kendi uluslarýný geliþtirmelerine, kendi kaderlerini tayin etmelerine ve onurlu yaþamalarýna olanak tanýyacak iki devletli çözüm politikasýný desteklemediðini açýkça belirtti." dedi.

"Bakýn, ateþkese ihtiyacýmýz var. O esirleri geri almamýz lazým." diye konuþan Demokrat Senatör, Gazze'de ihtiyaç duyulan insani yardýma dikkati çekti.

Elizabeth Warren, ayrýca, her iki tarafýn "müzakere masasýna oturup barýþçýl bir çözüm bulmalarý için" yönlendirilmesi gerektiðini söyledi.

Warren, "ABD Baþkaný Joe Biden Netanyahu'ya, Kongre'ye hitap etmemesi gerektiðini açýkça belirtmeli mi?" þeklindeki soruyu ise "Bu baþkana baðlý ama ben gitmiyorum." diye cevapladý.

ABD'de savaþ karþýtý tutumuyla bilinen ve Gazze politikasýndan dolayý Ýsrail ile ABD'yi eleþtiren baðýmsýz Vermont Senatörü Bernie Sanders da 7 Haziran'da, Netanyahu'nun bir "savaþ suçlusu" olduðunu vurgulayarak onun konuþacaðý Kongre oturumuna "kesinlikle katýlmayacaðýný" kaydetmiþti.

  • Netanyahu
  • senatör
  • kongre