ABD'nin bulunmasý için halktan yardým istediði F-35'in enkazýna ulaþýldý
ABONE OL

Yetkililer, Güney Carolina eyaletinde Charleston Uluslararasý Havalimaný'na 2 saat uzaklýkta bir kýrsal alanda bulunan enkazýn, kayýp uçaða ait olduðunu tespit etti.

Kazaya iliþkin basýn açýklamasý yapan deniz piyadesi teþkilatý yetkilileri, "Kaza, þu anda araþtýrýlýyor ve soruþturma sürecinin bütünlüðünü korumak için ek bilgi saðlayamýyoruz." dedi.

Enkazý kaldýrmaya çalýþan yetkililer, güvenlik için yerel halkýn bölgeden uzaklaþmasýný talep etti.

- UÇAÐIN KAYBOLMASI ELEÞTÝRÝLDÝ

Cumhuriyetçi Milletvekili Nancy Mace, sosyal medya platformu X'de uçaðýn kaybolmasýný eleþtirerek, "Nasýl bir F-35'i kaybedebilirsiniz?" ifadesini kullandý.

Mace, "Nasýl takip cihazý olmaz ve halktan ne yapmasýný bekliyoruz, jeti bulup teslim etmelerini mi? F-35'lerin gizli tutulduðunu biliyorduk ama bu çok saçma." görüþünü paylaþtý.

- ABD GENELÝNDE UÇUÞLARA 2 GÜN ARA VERÝLDÝ

Deniz piyadelerine ait F-35 uçaðýnýn düþmesi ardýndan Deniz Piyadeleri Komutan Vekili Eric Smith, ABD içinde ve dýþýndaki tüm havacýlýk birimlerinde 2 gün süreyle tüm uçuþlara ara verildiðini duyurdu.

Komutan, güvenlik önlemleri ve prosedürleri kapsamýnda 2 günlük görüþme tamamlanana kadar hiçbir deniz piyade uçaðýnýn havalanmasýna izin verilmeyeceðini açýkladý.

- DENÝZ PÝYADELERÝNE AÝT F-35 UÇAÐI DÜÞMÜÞTÜ

ABD Ordusu Sözcülerinden Binbaþý Melanie Salinas, yaptýðý açýklamada, deniz piyadelerine ait F-35 uçaðýnýn, Güney Carolina eyaletine baðlý Kuzey Charleston bölgesinde uçuþ yaptýðý esnada arýza verdiðini bildirmiþti.

Pilotun paraþütle atlayarak kurtulduðunu kaydeden Salinas, düþen F-35 uçaðý için bölgede arama çalýþmalarýnýn baþlatýldýðýný belirtmiþti.