ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesinde yeni geliþme
ABONE OL

Ýstanbul'da ehliyetsiz kullandýðý araçla Oðuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargý süreci devam ediyor. Savcýlýk Cihantimur'un Türkiye'ye iadesini ve kararýn onay için ABD Dýþiþleri Bakanlýðý'na sunulmasýný istedi.

Ýstanbul'da ehliyetsiz kullandýðý araçla Oðuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve ABD'nin Boston kentinde annesi Eylem Tok ile ABD'ye kaçan Timur Cihantimur'un yargý süreci devam ediyor.

Massachusetts Eyalet Bölge Baþsavcýsý Vekili Joshua Levy, Cihantimur'un yargýlandýðý mahkemeye sunduðu dilekçede sanýðýn Türkiye'ye iade edilmesiyle ilgili kararýn yapýlacak duruþma öncesinde alýnmasýný istedi. Levy, mahkemeden ayrýca Cihantimur'un taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma suçundan iki ülke arasýndaki anlaþmaya göre Türkiye'ye iade edilebilir olduðunu tasdik etmesi için kararýný ABD Dýþiþleri Bakanlýðý'na sunmasýný talep etti.

Savcýlýk Cihantimur'un avukatlarýnýn daha önce hakime yaptýklarý baþvuruda davanýn düþürülmesi talebine de itiraz etti. Savcýlýk, Cihantimur'la ilgili son bir iade duruþmasýnýn yapýlmasý ancak Türkiye'nin iade için sunduðu delillerin deðerlendirilerek anlaþmaya uygunluk ve ABD hukukunda tanýmlanan tasdik için yasal gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediðinin belirlenmesi gerektiðini kaydetti.

Cihantimur'un avukatlarý yeniden tahliye talebinde bulunmuþtu. Mahkemeye sunulan psikiyatri raporu için gizlilik talep eden avukatlar Cihantimur'un annesinin ABD'ye gitme kararýna itaat ettiði savunmuþtu.

Hayatýný ABD'de sürdürecekmiþ! Eylem Tok'un mahkemeye sunduðu mektup ortaya çýktý

Eylem Tok Türkiye'ye iade ediliyor

Timur Cihantimur'a ABD'deki hapishanede dayak

  • Timur Cihantimur
  • Oðuz Murat Aciye
  • Eyüpsultan Ýstanbul