ABD'yi kýzdýracak iddia: Casus uydumuz Beyaz Saray ve Pentagon'u görüntüledi
ABONE OL

Kuzey Kore'den yeni tip Chollima-1 roketi ile yörüngeye gönderdiði Malligyong-1 adlý casus uydusuyla ilgili ABD'yi kýzdýracak bir iddia geldi. Pyongyang yönetimi, casus uydu ile Beyaz Saray, Pentagon ve ABD'ye ait bazý askeri üsleri görüntülediðini duyurdu. Devlet haber ajansýnda yer alan açýklama göre Ulusal Havacýlýk ve Uzay Teknolojisi Ýdaresi'ni (NATA) ziyaret eden ülke lideri Kim Jong-un, Malligyong-1 uydusu tarafýndan 27 Kasým yerel saatle 23.35'te çekilen Norfolk Donanma Ýstasyonu, Newport News Tersanesi ve ABD'nin Virginia eyaletindeki bir havaalanýna ait fotoðraflarý inceledi. Açýklamada, "Norfolk Donanma Ýstasyonu ve Newport News Tersanesi'nin fotoðraflarýnda ABD'ye ait 4 nükleer uçak gemisi ve bir Ýngiliz uçak gemisi görüldü" ifadeleri kullanýldý. Kim'in ayrýca 27 Kasým saat 23.36'da çekilen Beyaz Saray ve Pentagon görüntüleri hakkýnda da yetkililerden bilgi aldýðý belirtildi.

KÝM, ROMA FOTOÐRAFLARINA DA BAKTI

25 Kasým saat 17.56'da çekilen Ýtalya'nýn Roma kentine ait fotoðraflar ile 27 Kasým 09.17'de Guam Adasý üzerinde çekilen Anderson Hava Kuvvetleri Üssü'ne ait fotoðraflarý da incelediði aktarýlan Kim, Malligyong-1 casus uydusunun resmi görevine baþlamadan önce operasyonlarýna baþarýlý bir þekilde hazýrlanmasýndan büyük memnuniyet duyduðunu söyledi.

GÜNEY KORE'DEKÝ HEDEFLERÝ GÖRÜNTÜLEDÝÐÝNÝ ÝDDÝA ETMÝÞTÝ

Ýki baþarýsýz giriþimin ardýndan Malligyong-1 adlý casus uydusunu 21 Kasým'da yörüngeye yerleþtiren Kuzey Kore, son olarak Güney Kore'ye ait askeri hedefleri görüntülemeyi baþardýðýný duyurmuþtu. Lider Kim Jong-un'un Mokpho, Kunsan, Phyongthaek, Osan ve Seul dahil "düþman bölgesindeki" baþlýca hedefleri ve ülkedeki çeþitli bölgeleri gösteren fotoðraflarý incelediði açýklanmýþtý.