Abluka altýndaki Gazze'ye TÝKA'dan eðitim desteði
ABONE OL

Eðitimde yaþanan sorunlarýn azaltýlmasýna destek olmak amacýyla baþlatýlan proje kapsamýnda, Sadakataþý Derneði'nin destekleriyle inþa edilen Sultan Abdülhamid Han Anaokulu, TÝKA tarafýndan saðlanan ekipman ile yenilendi.

400 öðrencinin öðrenim gördüðü anaokulu, tadilat iþlemlerinden sonra öðrenci ve öðretmenler için yeni masa ve sandalyeler, dolaplar ve oturma gruplarý ile donatýldý.

Gazzeli çocuklar, okullarýndaki tadilat ve tefriþatýn TÝKA tarafýndan tamamlanmasýnýn ardýndan sýralarýnda yerlerini alarak eðitim dönemine baþladý.

- GAZZELÝ ÇOCUKLARIN NEREDEYSE YARISI EÐÝTÝM ÝMKANINDAN YOKSUN

Ýsrail, yaklaþýk 2 milyon Filistinlinin yaþadýðý Gazze Þeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altýnda tutuyor.

Gazze'de yýllardýr devam eden abluka birçok sektörü olumsuz etkilemeye devam ederken, bu zorlu koþullardan en fazla etkilenen sektörlerin baþýnda eðitim geliyor.

Birleþmiþ Milletler raporlarýna göre, 5-17 yaþ arasýndaki çocuklarýn yarýya yakýný, okul yetersizliði ve diðer imkânsýzlýklar nedeniyle eðitimlerini tamamlayamýyor.

Bu þartlar altýnda birçok okul, sýnýf yetersizliði ve kalabalýk sýnýflar nedeniyle yarým günlük eðitim sistemi uygulamak zorunda kalýyor.

  • TÝKA
  • Gazze Þeridi
  • Sultan Abdülhamid Han Anaokulu