Afganistan'ýn altyapýsýna TÝKA'dan destek
ABONE OL

Emniyet Müdürlüðünde düzenlenen açýlýþ törenine Türkiye'nin Mezar-ý Þerif Baþkonsolosu Semih Lütfü Turgut, Belh Emniyet Müdürü Mevlevi Abdulzahir Müdessir, Belh Emniyet Müdürlüðü Koordinasyon Amiri Mevlevi Muhammad Ýbrahim Sacid, TÝKA Mezar-ý Þerif Program Koordinatörü Mikail Taþdemir katýldý.

Törende konuþan Emniyet Müdürü Müdessir, söz konusu çevre düzenlemesi ve futbol sahasýnýn iki ülke arasýnda var olan dostluk ve kardeþlik duygusunun geliþmesine katký saðlayacaðýný söyledi.

Müdessir, saðlanan hizmetle birlikte emniyet müdürlüðü bünyesinde sportif faaliyetlerin artýrýlmasý için gerekli çalýþmalarý baþlatacaklarýný belirtti.

TÝKA Mezar-ý Þerif Koordinatörü Taþdemir de Türkiye'nin uluslararasý kalkýnma iþbirliði faaliyetleri çerçevesinde, TÝKA'nýn, 2005'ten beri Afganistan'daki çalýþmalarý kapsamýnda baþta saðlýk hizmetleri olmak üzere eðitim, tarým, idari altyapýlarýn geliþtirilmesi, kapasite geliþtirme ve acil insani yardýmlar alanlarda kalkýnma faaliyetlerini sürdürdüðünü kaydetti.

Özellikle halihazýrda Afganistan'da iþsizliði azaltmak amacýyla engellilere yönelik birçok meslek edindirme kurslarýnýn hayata geçirildiðini ifade eden Taþdemir, Türk halkýnýn ve devletinin her zaman Afgan kardeþlerinin yanýnda olduðunu vurguladý.

Taþdemir, 3 bin 200 metrekare alana sahip futbol sahasýnýn çimlendirilmesinin yanýnda etrafýna birçok oturma banklarý, yürüyüþ alanlarý, dinlenme çardaklarý ve çöp toplama konteynerleri yerleþtirildiðini söyledi.

  • Belh Emniyet Futbol
  • Çimlendirme Projesi
  • TÝKA Düzenleme