Aidiyeti bilinmeyen kamikazelerle ABD üssüne saldýrý giriþiminde bulunuldu
ABONE OL

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Humus'un çöl bölgesinde Ürdün sýnýrýna yakýn Tenef'te gece geç saatlerde ABD güçlerinin kullandýðý üsse aidiyeti bilinmeyen iki kamikaze ÝHA ile saldýrý giriþimi yapýldý.

Üste konuþlu ABD güçlerinin, iki ÝHA'yý üsse ulaþmadan çöl bölgesinde düþürdüðü belirtildi.

Üssün yakýnýndaki sivil yerleþime düþen ÝHA'lardan biri, iki çocuðun hafif yaralanmasýna neden oldu.

Saldýrýya iliþkin ABD tarafýndan henüz açýklama yapýlmadý.

Suriye'de son dönemde Tenef bölgesi, Irak sýnýrýna yakýn Malikiyye ilçesi, Haseke iline baðlý Þeddadi ilçesi ve Deyrizor ilindeki ABD ordusunun konuþlandýðý üslere aidiyeti bilinmeyen silahlý insansýz hava aracý (SÝHA) ve karadan karaya atýþ yapýlan silahlarla saldýrýlar düzenleniyor.

Ýran destekli gruplar, Fýrat Nehri'nin doðu yakasýndaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SÝHA'larla saldýrýlarda bulunuyor.

- ÝRAN'IN MESAJLARI

Ýran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 17 Ekim 2023'teki konuþmasýnda Ýsrail'in saldýrýlarýnýn devam etmesi halinde bölgedeki sözde "direniþ güçlerinin" harekete geçeceðini söylemiþti.

Bunun ardýndan Suriye ve Irak'ta ABD ordusunun konuþlandýðý üslere kamikaze dron ve roketlerle saldýrýlar düzenlenmeye baþlamýþtý. Saldýrýlarý Suriye ve Irak'taki Ýran destekli gruplar üstleniyor.

Saldýrýlarla ilgili Ýran'ý suçlayan ABD yönetimi, ilki 27 Ekim 2023 tarihinde olmak üzere Suriye'nin doðusunda Ýran Devrim Muhafýzlarý Ordusu ve ona baðlý gruplar tarafýndan kullanýlan tesislere birkaç kez hava saldýrýsý düzenlendiðini duyurmuþtu.