AK Parti Grup Baþkanvekili Turan: Adam sanki Atina'nýn belediye baþkaný
ABONE OL

Turan, Biga'nýn kurtuluþunun 100. yýl dönümü dolayýsýyla Biga Belediyesi tarafýndan düzenlenen etkinliklerle motosiklet festivaline katýldý.

Abdiaða Mesire Alaný'nda kurulan kamp alanýný gezip motosiklet tutkunlarýyla sohbet eden Turan, kendi kullandýðý motosikletle korteje eþlik etti.

Daha sonra Biga Belediyesi önünde Türkiye Stunt Þampiyonu Birkan Polat'ýn gösterisini izleyen Turan gazetecilere Biga'da harika bir festivale ev sahipliði yaptýklarýný, binlerce motosikletlinin geldiðini anlattý.

Turan, "Motorcu arkadaþlarýmýzla þehrimizi beraber dolaþarak büyük bir etkinliðe imza attýk. Önümüzdeki yýl daha büyük bir festivalle bir araya geleceðimiz ümit ediyorum." dedi.

Ýzmir Büyükþehir Belediye Baþkaný Tunç Soyer'in, kentin kurtuluþ yýl dönümü töreninde yaptýðý konuþmaya deðinen Turan, Soyer'in açýklamasýný "þaþkýnlýkla" izlediklerini ifade etti.

Turan, þunlarý söyledi:

"Dün maalesef bu emaneti taþýdýðýmýz en önemli zamanlarýn birisinde Ýzmir'in düþman iþgalinden kurtuluþunun kutlandýðý törende bir belediye baþkanýnýn söylemleriyle adeta bir utanca þahitlik ettik. Sanki Ýzmir'in Yunanistan'dan kurtulmasýný deðil de Osmanlý'nýn yýkýlmasýný kutlar bir dille konuþma yaptýðýný gördük. Adam sanki Ýzmir'in deðil de Atina'nýn belediye baþkaný. Yunan'ýn denize dökülmesini deðil de Osmanlý'nýn yýkýlmasýný kutlayan tarzda bir konuþma yaptý. Oysa Osmanlý da bizim Türkiye Cumhuriyetinin, bu aziz milletin devleti de bizim. Oysa Osmanlý da bizim Cumhuriyet de bizim. Anafartalar kahramaný Gazi Mustafa Kemal Atatürk Osmanlý paþasý deðil miydi?"

- "Ýzmir Marþý bile aslýnda bir Kafkasya marþýdýr"

"Bu iddia, yani belediye baþkanýnýn bu kötü konuþmasý cahillikten baþka bildiðiniz kindarlýk" diyen Turan, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bildiðiniz ahmaklýk. Büyük bir coþkuyla söylediðimiz Ýzmir Marþý bile dün akþam belediye baþkanýnýn konuþmasýnýn sonunda söylemiþ olduðu Ýzmir Marþý bile aslýnda bir Kafkasya marþýdýr, bir Osmanlý marþýdýr. Cumhuriyetimizin kurulmasýndan önceki milli mücadele yýllarýnda 'Kafkasya daðlarýnda çiçekler açar' diye söylenen o güzel marþý sonraki yýllarda Ýzmir Marþý olarak revize ettik. Keyifle söyledik. Ancak Ýzmir Marþý'ný söyleyerek Osmanlý'ya hakaret etmenin ahmaklýðýný söylemek için hatýrlatýyorum bunlarý. Bu marþýn Kafkasya marþý olarak yazýlmasý 1914'tedir. Ýzmir'in kurtuluþu ise 1922'dir. Yani Ýzmir'in kurtuluþundan çok önce bu marþ yazýlmýþtýr."

Bu açýklamalarý üzüntüyle dinlediklerini dile getiren Turan, "Güzel Ýzmir, kadim Ýzmir düþman iþgalinden kurtuldu ama bu kötü anlayýþtan, bu saçma zihniyetten maalesef kurtulamadý." dedi.

Turan, sözlerini, "Üzülüyoruz ama milletin irfaný, izaný mutlaka bunlara ayar çekecek. Bugünler de geçecek. Yara en çok iyileþirken sýzlarmýþ. Bir diðer ifadeyle, gecenin en karanlýk aný þafaða en yakýn anmýþ. Bu yaþadýðýmýz ýstýrap dolu söylem, yani Yunanistan'ý deðil de Türkiye'yi kýnayan, Osmanlý'yý kýnayan anlayýþ gelecek ve geçecek. Osmanlý'nýn da Selçuklu'nun da Türkiye Cumhuriyeti'nin de bu milletin en kýymetli deðerleri olduðunu herkes bilecek." diye tamamladý.

  • AK Parti Grup Baþkanvekili Bülent Turan
  • Bülent Turan
  • tunç soyer