Aliyev: Ukrayna'ya insani yardým saðlamak için her türlü çabayý gösterme niyetindeyiz
ABONE OL

Zelenskiy ile Ukrayna halkýný kendisi ve Azerbaycan halký adýna kutlayan Aliyev, iki ülkenin zengin geleneklere sahip dostane iliþkilerle birbirine baðlý olduðunu belirtti.

Aliyev, tarihsel olarak birbirine destek veren Azerbaycan ve Ukrayna halklarýnýn iradesinin bugün iki devlet arasýndaki iliþkilerin temelini oluþturduðunu vurguladý.

"HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERME NÝYETÝNDEYÝZ"

Azerbaycan ile Ukrayna arasýndaki karþýlýklý güven ve desteðe dayalý iliþkilerin düzeyinin, enerji alaný baþta olmak üzere birçok alanda etkin iþbirliðinin memnuniyet verici olduðunu bildiren Aliyev, "Azerbaycan ve Ukrayna, BM Þartý, uluslararasý hukukun norm ve ilkelerine uygun olarak toprak bütünlüðü ve egemenlik konularýnda karþýlýklý destek ve dayanýþma göstermektedir. Dost Ukrayna halkýna bundan sonra da gerekli insani destek ve yardýmý saðlamak için her türlü çabayý gösterme niyetindeyiz." ifadelerini kullandý.

Aliyev, iki ülke arasýndaki dostluk ve güvenilir ortaklýðýn güçlendirilmesi ve iþbirliðinin geniþletilmesi yönündeki ortak çabalarý baþarýyla sürdüreceklerinden emin olduðunu vurguladý.