Aliyev'den Cumhurbaþkaný Erdoðan'a 15 Temmuz mektubu: Türk halký kahramanlýk destaný yazdý
ABONE OL

Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a 15 Temmuz 2016'da yaþanan darbe giriþiminin 8. yýl dönümü dolayýsýyla mektup yazdý.

Aliyev mektubunda, "15 Temmuz olaylarýnýn 8. yýl dönümünde, darbe giriþimini önlemek için canlarýný feda eden tüm þehitlerimizi derin saygý ve hürmetle anýyor, ailelerine ve tüm Türk halkýna baþsaðlýðý diliyorum. Kardeþ Türkiye'nin hafýzasýna ebediyen kazýnmýþ bu gecede gerçekleþen hain darbe giriþimi ülkenizin milli çýkarlarýna, demokratik temellerine ve hukukun üstünlüðüne bir saldýrýydý. Türkiye'nin bilge ve yiðit halký vatan, devletçilik ve demokrasi uðrunda kararlýlýkla mücadele ederek ve göðsünü siper ederek bir kez daha kahramanlýk destaný yazdý. Bu olaylarla ilgili olarak tesis edilmiþ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, halkýnýzýn dayanýþma, mücadele ruhu ve milli birlik sembolü olarak daima yaþayacak ve asýrlar geçtikçe daha büyük gururla hatýrlanacaktýr" ifadesini kullandý.

"AZERBAYCAN HER ZAMAN OLDUÐU GÝBÝ KARDEÞ TÜRKÝYE'NÝN YANINDA OLDU"

Darbe giriþiminin bertaraf edilmesinde ve ülkenin büyük felaketlerden kurtarýlmasýnda Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn attýðý kararlý adýmlarýn ve liderliðinin önemli rolü olduðunu belirten Aliyev, "Halkýnýz sizin etrafýnýzda birleþerek devletine, özgürlüðüne ve demokrasisine sahip çýkmakla dünyaya milli gururunu, gücünü ve sarsýlmaz iradesini bir kez daha kanýtladý. Azerbaycan halký ve devleti ilk dakikalardan bu ihaneti þiddetle kýnamýþ ve her zaman olduðu gibi kardeþ Türkiye devletinin ve halkýnýn yanýnda yer almýþtý. Bu bizim sevincimizi ve kederimizi birlikte paylaþtýðýmýz Türkiye'ye kardeþlik ve vefa borcumuzdu" dedi.

Aliyev Cumhurbaþkaný Erdoðan'la yakýn zamanda Astana'da yaptýðý görüþmeyi memnuniyetle hatýrladýðýný vurgulayarak, "Eminim ki dostluða, karþýlýklý güven ve desteðe dayanan Azerbaycan-Türkiye iliþkilerini, çok yönlü iþ birliðini ve stratejik müttefikliðini geniþletmek, dünyada eþi benzeri olmayan devletlerarasý iliþkilerimizi daha yüksek seviyeye çýkarmak adýna ortak çabalarýmýzý bundan sonra da baþarýyla sürdüreceðiz" ifadelerine yer verdi.