Aliyev'den Ermenistan'a sert çýkýþ: Bu suçlardan dolayý özür dilemeliler
ABONE OL

Aliyev, Bakü'de düzenlenen Uluslararasý Ombudsmanlar Forumu'nýn katýlýmcýlarýna mektup gönderdi.

Mektubunda Azerbaycan'ýn egemenlik ve anayasal düzenini tam saðladýðýný vurgulayan Aliyev, ülke topraklarýndaki ayrýlýkçýlýða son verdiklerini kaydetti.

Aliyev, Ermenistan'ýn yaklaþýk 30 yýl uluslararasý hukuku, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyi ve diðer uluslararasý kuruluþlarýn kararlarýný hiçe sayarak Azerbaycan topraklarýný iþgal altýnda tuttuðunu, iþgal nedeniyle 1 milyondan fazla Azerbaycanlýnýn yerinden edildiðini hatýrlattý.

"30 YILLIK ÝÞGALÝN AÐIR SONUÇLARI HALEN DEVAM EDÝYOR"

Ermenistan'ýn 30 yýllýk iþgalinin aðýr sonuçlarýnýn halen devam ettiðini, insanlarýn yaþamlarý ve çevre için büyük tehdit oluþturduðunu belirten Aliyev, mektubunda þu ifadelere yer verdi:

"Ermenistan uzun süre iþgal altýndaki topraklarýmýzda ekoloji katliamý, þehir katliamý ve kültür katliamý gerçekleþtirdi. Topraklarýmýz ve nehirlerimiz kirletildi, ormanlarýmýz yok edildi, þehir ve köylerimiz yýkýldý. Topraklarýmýz mayýnlandý. Dini ve kültürel anýtlarýmýz yerle bir edildi. Ermenistan, 1. Karabað Savaþý'ndaki kayýp kiþilerin akýbeti ve toplu mezarlarýn kesin yerleri hakkýnda bilgi vermeyi reddediyor. Ermenistan, iþlediði tüm bu suçlardan dolayý özür dilemelidir."