Aliyev'den Fransa'ya gözdaðý gibi çýkýþ: Kimse bizi olacaklardan sorumlu tutmasýn
ABONE OL

Azerbaycan Cumhurbaþkaný Ýlham Aliyev ve eþi Mehriban Aliyeva, iþgalden kurtarýlan Þuþa'daki ilk konut projesinin açýlýþýna katýldý. Açýlýþ töreninde konuþan Aliyev, Þuþa'daki restorasyon iþlemlerinin hem detaylý, hem kültürel hem de en modern þehircilik kurallarýna uygun olarak gerçekleþtirildiðini vurguladý. Konuþmasýnda, Fransa'nýn Ermenistan'ý silahlandýrmasýna tepki gösteren Aliyev, "Politikamýz uluslararasý hukuk ve adalete dayanmaktadýr. Ermenistan'da intikamcý güçler yeniden ayaklanýrsa ve Fransa'nýn Ermenistan'a verdiði öldürücü silahlarýn kritik seviyeye ulaþtýðýný görürsek, kimse bizi olacaklardan sorumlu tutmasýn" dedi.

Kimsenin Azerbaycan ordusunun önünde duramayacaðýný belirten Aliyev, "Zaten bizim neler yapabileceðimizi, ordumuzun neler yapabileceðini, irademizin ne kadar güçlü olduðunu herkes biliyor. Kimse bize bir þeyi zorla kabul ettiremez, iç iþlerimize kimse karýþamaz" diye konuþtu.

"GÜÇLÜ SÝYASÝ ÝRADEMÝZÝ BÝR KEZ DAHA GÖSTERDÝK"

Azerbaycan Ordusu'nun gücünü terörle mücadele operasyonlarýnda gösterdiðini belirten Aliyev, "Terörle mücadele operasyonu sonucunda tarihi ve kadim topraklarýmýzý iþgalcilerden kurtardýk. Devletimizin gücünü ve güçlü siyasi irademizi bir kez daha gösterdik" ifadelerini kullandý.

Kimseden korkmadan operasyon düzenlediklerini vurgulayan Aliyev, "Hesaplaþmadan, büyük bir profesyonellikle operasyonu gerçekleþtirdik. Böylece Azerbaycan devlet egemenliðini yeniden tamamen tesis etmiþ olduk" ifadelerini kullandý.

Þuþada'ki evlerin geleneksel bir mimariyle inþa edildiðini belirten Aliyev, "Bugün, Þuþa'nýn yeni bir dönemi baþlýyor. 8 Kasým 2020'de yaptýðým konuþmada, Þuþa'yý yeniden canlandýracaðýmýzý söylemiþtim ve iþte bugün bu sözlerin gerçekleþtiðini görüyoruz" þeklinde konuþtu.

"ÞUÞALILAR, MEMLEKETLERÝNÝN TARÝHÝNÝ YENÝDEN ÝNÞA EDECEK"

Azerbaycan'ýn ulusal lideri Haydar Aliyev'in 101. doðum gününde 3'üncü konut projesinin temelinin atýldýðýný aktaran Aliyev, "Ýlk projede 450, ikincisinde yaklaþýk 300, üçüncüsünde ise yaklaþýk 500 daire inþa edilecek. Bazýlarý zaten tamamlanmýþ durumda ve bugün bu dairelerin sahipleri taþýnacak" þeklinde konuþtu.

Aliyev, "Tüm evler geleneksel Þuþa tarzýnda güzel bir mimariyle inþa edilmiþtir. Þuþalýlar, bu yeni evlerde rahatça yaþayacak, memleketlerinin tarihini yeniden inþa edecek ve koruyacaklar" dedi.