Aliyev'den zehir zemberek sözler: Hiç kimse bizimle bu dille konuþamaz
ABONE OL

Aliyev, 2. Karabað Savaþý'nda Ermenistan iþgalinden kurtarýlan Laçýn'a cumhurbaþkaný temsilcisi atadýðý Masim Memmedov'u kabul etti.

Kabulde yaptýðý konuþmada, iþgal döneminde Laçýn'da Ermenistan tarafýndan alt yapý ve çevreye büyük zarar verildiðini hatýrlatan Aliyev, ilin bazý kýsýmlarýnda ise yasa dýþý iskanýn hayata geçirildiðini belirtti.

Aliyev, Laçýn'da da kapsamlý imar ve ihya çalýþmalarý baþlattýklarýný, topraklarýný terk etmek zorunda kalan vatandaþlarýn kýsa zamanda bölgeye döneceðini, onlara Azerbaycan devletinin rahat yaþam koþullarý saðlayacaðýný kaydetti.

Yýllarca yürütülen müzakere sürecinde arabulucularýn Laçýn'a farklý bir yaklaþým sergilediðini, Ermenistan'ýn ise Laçýn'ý Azerbaycan'a asla geri vermek istemediðini hatýrlatan Aliyev, "Uluslararasý arabulucular, AGÝT Minsk Grubu aslýnda müzakereler yürüterek bu iþgali pekiþtirmeye çalýþýyordu. Þimdi her þey netleþti. Fransa'nýn Azerbaycan'a karþý haksýz ve olumsuz tavrý tesadüfi deðil. Ýþgal döneminde bu tavýrlarýný perdelemek, bizi yanýltmak istiyorlardý." dedi.

Aliyev, 2. Karabað Savaþý'ndan bu yana geçen 2,5 yýlda Azerbaycan'a karþý çirkin bir kampanya yürütüldüðünü belirterek, "Tüm bunlar göz önündedir. Avrupa Parlamentosunun Azerbaycan'a karþý kabul ettiði bazý kararlar Ermeni yanlýsý, rüþvetçi ve Azerbaycan karþýtý grubun ürünüdür ve burada baþrolü Fransýz milletvekilleri oynuyor." þeklinde konuþtu.

Bazý Batýlý ülkelerin Azerbaycan karþý tutumunu bugünkü kadar olmasa da iþgal döneminde de hissettiklerini dile getiren Aliyev, "Ülkelerin bu kadar iki yüzlü ve yalancý olabileceðini hayal bile edemezdik. Bunlar insanýn yüzüne karþý bir þey söyleyip arkasýndan baþka bir þey yapabilirler." ifadelerini kullandý.

Aliyev, 2. Karabað Savaþý'ndan sonra geçen 2,5 yýlda tüm dünyanýn her þeyi gördüðünü kaydederek, "Azerbaycan karþýtý güçler de bizim güçlü irademizi gördüler. Bizim irademizi kimse etkileyemez. Hiç kimse bizimle bir ültimatom diliyle konuþamaz. Bunu 2. Karabað Savaþý'nda Ermenistan'a, savaþtan sonraki 2,5 yýlda da Ermenistan'ýn koruyucularýna kanýtladýk." diye konuþtu.