Alman istihbaratýnda 'Rusya' alarmý
ABONE OL

Almanya'da iç istihbarattan sorumlu Anayasayý Koruma Dairesi Baþkaný Thomas Haldenwang, Federal Mecliste yaptýðý konuþmada, Moskova'nýn ajanlarý ve yandaþlarýnýn sabotaj ve casusluk faaliyetlerinin Almanya'da arttýðýný söyledi.

Haldenwang, "Rus istihbarat servislerinin saldýrgan eylemlerini gözlemliyoruz." dedi.

Spiegel'de konuyla ilgili yer alan haberde, Federal Ýstihbarat Servisi (BND) Baþkaný Bruno Kahl, Moskova'nýn ülkelerindeki gizli istihbarat faaliyetlerinin görülmemiþ düzeye ulaþtýðýna iþaret etti.

Rusya Devlet Baþkaný Vladimir Putin'in, Batý'nýn kýrmýzý çizgilerini test ettiðini belirten Kahl, durumun daha da kötüleþmesini beklemediklerini ifade etti.

Alman Askeri Ýstihbarat Servisi Baþkaný Martina Rosenberg de Alman Silahlý Kuvvetlerinin (Bundeswehr), casusluk ve sabotaj faaliyetlerinin odak noktasý olduðunu söyledi.

Rosenberg, "Kritik altyapýya yönelik casusluk giriþimleri endiþe verici ve daha fazla dikkat gerektiriyor." dedi.

- BÜYÜK BÝR FELAKET ÞANS ESERÝ GERÇEKLEÞMEDÝ

Alman güvenlik yetkililerinin özellikle temmuz ayýnda, Leipzig Havalimaný'nda bir konteynerin alev aldýðý olayýn sabotaj ihtimalinin olmasýndan dolayý büyük endiþe duyduklarý belirtildi.

Leipzig Havalimaný'ndaki olayýn kargo sevkiyatýndaki bir yangýn çýkarýcý cihaz nedeniyle meydana geldiði belirtilmiþti.

Söz konusu sevkiyatýn zamanýnda yapýlmasý durumunda uçakta çýkacak yangýn sonucu büyük bir felaketin meydana gelebileceði ancak þans eseri uçaðýn gecikmesi sonucu yangýnýn önceden çýktýðý için felaketin meydana gelmediði ifade edilmiþti.