Almanya ve Ýngiltere'den askeri iþbirliðini artýrma kararý
ABONE OL

Almanya Savunma Bakaný Boris Pistorius ve Ýngiltere Savunma Bakaný John Healey'nin Berlin'de imzaladýðý deklarasyon, savunma sanayisinin güçlendirilmesi, silah ve mühimmatýn geliþtirilmesi, üretim ve tedarikte daha yakýn iþbirliðini, silah sistemleri ve mühimmat için ayný standartlarýn kullanýmý gibi konularý içeriyor.

"NATO'NUN AVRUPA AYAÐI GÜÇLENDÝRÝLMELÝ"

Almanya Savunma Bakaný Pistorius, imza sonrasý yaptýðý açýklamada, Ýngiltere ile iliþkileri yeni bir zemine oturtmak istediklerini belirterek, "Rusya'nýn Ukrayna'ya karþý yürüttüðü savaþtan çýkarmamýz gereken derslerden biri de budur. NATO içindeki Avrupa ayaðý güçlendirilmelidir." dedi.

Ýngiltere Savunma Bakaný Healey ise deklarasyonu iki ülke arasýnda daha derin bir savunma iþbirliðine yönelik önemli bir adým olarak nitelendirdi.

AVRUPA'NIN GÜVENLÝÐÝ UKRAYNA'DA BAÞLAR

Almanya ile mevcut iþbirliðine dikkati çeken Healey, "Birlikte mücadele ediyoruz ve birlikte eðitim yapýyoruz" diye konuþtu.

Almanya'nýn Ukrayna'yý destekleme konusundaki öncü rolünü öven Healey, Rusya'nýn Ukrayna savaþýný kazanmasý durumunda bununla yetinmeyeceðini bu nedenle Avrupa güvenliðinin savunulmasýnýn Ukrayna'da baþladýðýný belirtti.