Almanya'da dikkat çeken anket
ABONE OL

Alman Birinci Televizyon Kanalý ARD'nin "DeutschlandTrend" anketine katýlanlarýn yüzde 82'si Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeþiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluþan koalisyon hükümetinin çalýþmalarýndan "hiç memnun" olmadýðýný veya "daha az memnun" olduðunu belirtti.

Hükümetin çalýþmalarýndan "memnun" olduðunu iþaretleyenlerin oraný yüzde 17'de kalýrken, ankete katýlanlarýn sadece yüzde 1'i hükümetten "çok memnun" olduðunu ifade etti.

Hükümette yer alan FDP taraftarlarýnýn sadece yüzde 21'inin hükümetin çalýþmalarýndan memnun olduðunu aktardýðý dikkati çekerken, bu oran SPD taraftarlarýnda yüzde 41, Yeþillerin taraftarlarýnda yüzde 51 olarak kaydedildi.

Ankete katýlanlarýn yüzde 83'ünün ülkedeki duruma iliþkin "kaygýlý" olduðu anlaþýldý.

Almanya Baþbakaný Olaf Scholz'un çalýþmalarýndan memnun olanlarýn oraný da bir ay öncesine göre 1 puan gerileyerek yüzde 19'a düþtü. Bu, 1979'dan bu yana Almanya Baþbakaný için DeutschlandTrend'de ölçülen en düþük oran oldu.

Yeþiller Partili Almanya Dýþiþleri Bakaný Annalena Baebock'un çalýþmalarýndan memnun olanlarýn oraný ise 2023 Aralýk'a göre 7 puan düþerek yüzde 31'e geriledi.