Almanya'da Merkel dönemi sona eriyor
ABONE OL

Almanya'da bir dönem bitiyor. Almanya Baþbakaný Angela Merkel yaptýklarý kadar yapamadýklarýyla da hatýrlanýyor.

Merkel, Almanya'da PKK ve FETÖ'nün faaliyetlerini engellemeye dönük adýmlar atmadý. Türkiye'nin Avrupa Birliði'ne üyelik sürecine iliþkin tavrýný "imtiyazlý ortaklýk"tan öteye geçirmedi. NSU cinayetlerinin aydýnlatýlmasý yönündeki sözünü ise yerine getiremedi.

PKK VE FETÖ'YE GÖZ YUMULDU

Yasaklý terör örgütlerinin faaliyetlerine karþý tavýr alýnmadý. Baþka isimler altýnda yürütülen eylemlere göz yumuldu. Haraç toplanmasýna ve gençlerin terör örgütünün eline düþmesine engel olunmadý.

Eylemlerde terör örgütü elebaþýnýn fotoðraflarýnýn taþýnmasýna sessiz kalýndý. Tüm bunlar Almanya Baþbakaný Angela Merkel'in görev süresince oldu.

Zaman zaman Alman polisinin PKK baðlantýlý eylemlere izin vermediði haberleri dikkati çekti. Her ne kadar terör örgütü destekçileri hakkýnda kýsa süreli hapis cezalarý çýksa da bunlar Türkiye'nin beklediði adýmlardan çok uzaktý.

ALMANYA FETÖ'NÜN SIÐINAÐI OLDU

TRT Haber'in derlediði habere göre, Merkel hükümetinin hakkýnda adým atmadýðý bir baþka terör örgütü ise FETÖ oldu. 15 Temmuz darbe giriþiminde Türkiye'nin yanýnda yer almayan Almanya, FETÖ üyelerine sýðýnma hakký vererek örgüte destek çýktý.

Üst düzey örgüt üyeleri, eski asker ve diplomatlarýn ülkeye ilticasýna müsaade edildi. Firari sanýk Adil Öksüz'ün Almanya'da olduðu iddialarýnýn üzerine de gidilmedi.

Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliði üyeliðine tam destek vermedi. Ýmtiyazlý ortak baðlamýndaki duruþunu korudu.

ÖVGÜLER ÝCRAATA DÖNÜÞMEDÝ

Türk vatandaþlarýna yönelik vize serbestisi ve yeni müzakere fasýllarýnýn açýlmasý konularýnda yapýcý adýmlar atmadý.

Türkiye hakkýnda zaman zaman övgü dolu sözler söylese de bunlarýn karþýlýðýný tam olarak yerine getirmedi.

ALMANYA'DAKÝ NSU CÝNAYETLERÝ

Irkçý NSU örgütünün cinayetleri konusunda da Merkel sýnýfta kaldý.

Nasyonel Sosyalist Yeraltý Terör Örgütü'nün cinayetlerini aydýnlatma ve tüm sorumlularýn ortaya çýkartýlacaðý sözünü veren Merkel, bunu yerine getiremedi.

Örgütün hayattaki tek üyesi ömür boyu hapis cezasý alsa da cinayetlerin perde arkasý aydýnlatýlamadý.