Almanya'dan Yunanistan itirafý: Avrupa'nýn ortasýnda korkunç olay!
ABONE OL

Almanya Kalkýnma Bakaný Gerd Müller, Yunanistan’ýn Midilli Adasý’nda yeni inþa edilen geçici Karatepe sýðýnmacý kampýndaki koþullarý eleþtirdi.

Bakan Müller, Passuer Neuer Presse gazetesine yaptýðý açýklamada, Irak’ýn kuzeyinde ve Sudan’ýn güneyinde bulunan mülteci kamplarýný da ziyaret ettiðini, ancak hiçbir yerde koþullarýn Midilli Adasý’ndaki kadar kötü olmadýðýný ifade etti.

Yunanistan'da 3 bin kiþi için planlanan kampta on binlerce insan kaldýðýný belirten Müller, "Yeni kurulan Karatepe Kampý da açýkçasý iyi deðil. Sýnýr Tanýmayan Doktorlar, ýslak çadýrlarda fareler bebekleri ýsýrdýðýndan dolayý tetanos aþý kampanyasý baþlatmak zorunda kaldý. Bunlar Avrupa’nýn ortasýnda korkunç koþullar." ifadesini kullandý.

Müller, Moria Kampý’nda dünyaya gelen çocuklarýn durumunun özellikle kötü olduðuna iþaret ederek, "Kaçýþ sýrasýnda tecavüze uðrayan ve yerde oturup çocuklarýn doðumunu bekleyen Afrikalý kadýnlarla konuþtum. Hiçbir hijyen ve doktor desteði yok. Hiçbir hayat böyle baþlamamalý." deðerlendirmesinde bulundu.

Çocuklarýn okula gitme imkanýnýn da bulunmadýðýný vurgulayan Müller, “Durum deðiþmezse Avrupa'nýn ortasýnda kayýp bir jenerasyon yetiþecek." diye konuþtu.

Müller, eylül ayýnda Moria Kampý’ndaki çýkan yangýndan dolayý sarsýldýðýný belirterek, "Bu öngörülebilirdi. Avrupa Birliði (AB) Komisyonu 2 yýl önce oradaki dramatik duruma iþaret etti. Ancak hiçbir þey yapýlmadý." bilgisini paylaþtý.

Sýðýnmacý sorununun kamplarda veya Almanya’da deðil, bu insanlarýn geldiði ülkelerde çözülmesi gerektiðini ifade eden Müller, yatýrýmlarýn bu ülkelere yapýlmasýný istedi.

Yunanistan'da sürekli kötü koþullarla gündeme gelen Midilli'deki Moria sýðýnmacý kampý, 9 Eylül'de farklý noktalardan baþlayan yangýnlar sonucu kullanýlamaz hale gelmiþti.

Yangýndan sonra Ada'ya daðýlan sýðýnmacýlarýn büyük bir bölümü Karatepe'deki geçici kampa yerleþtirilmiþti.