Arnavutluk'taki arýcýlara destek TÝKA'dan
ABONE OL

Malzemelerin teslim törenine, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kaðan Atay, TÝKA Balkanlar ve Doðu Avrupa Daire Baþkaný Muhammed Ünal, TÝKA Tiran Koordinatörü Emine Gizem Baþkan'ýn yaný sýra bölgedeki arýcýlar katýldý.

Büyükelçi Atay, yaptýðý açýklamada, Türk milletinin her zaman Arnavut milletinin yanýnda olacaðýný ifade ederek, þunlarý kaydetti:

"Bugün de bunun bir örneðini sergiliyoruz. Ýyi günde, kötü günde hep beraberiz. Ýnþallah iyi günümüz, kötü günümüzden daha fazla olur. Bugün de Türk halký, Arnavut kardeþlerinin yanýnda olduðunu bu vesileyle de vurgulamýþ oluyor."

TÝKA Balkanlar ve Doðu Avrupa Daire Baþkaný Ünal, AA muhabirine yaptýðý açýklamada Balkanlar bölgesinde tarým ve arýcýlýðýn geliþtirilmesine özel önem verdiklerini belirtti.

Kýrsal bölgelerde yaþayan ve tarým ile uðraþan ailelerin üretim verimliliðinin artýrýlmasý ve çeþitlendirilmesi yönünde çeþitli projeler hayata geçirdiklerini dile getiren Ünal, þöyle devam etti:

"Ulusal Arýcýlýk Federasyonuyla Arnavutluk genelinde arýcýlýk ve arý hastalýklarýyla mücadele, tamamlayýcý ekipman ve arýcýlýk baþlangýç setleri konusunda yakýn iþbirliði içinde çalýþmaktayýz. Bugün burada Ýþkodra þehrinin Puke ve Vau Ý Dejes belediyelerinde yaþayan 69 arýcýmýza polen tuzaklý dip kovan tahtasýný teslim etmek üzere bulunmaktayýz."

Ünal, "Hayata geçirilen proje ile iklim deðiþikliðine baðlý üretimde yaþanan düþüþün önüne geçilmesi ve ürün çeþitliliðini artýrarak ailelerin gelirlerinin artýrýlmasý hedeflenmektedir." diye konuþtu.

Proje kapsamýnda TÝKA, bu bölgede yaþayan ve arýcýlýkla uðraþan 69 aileye arýcýlýk malzemeleri baðýþladý.