Austin'in hastaneye kaldýrýlmasýnýn ses kayýtlarý ortaya çýktý: Göze batmak istemiyoruz
ABONE OL

NBC'nin haberine göre, Austin'in rahatsýzlanmasýnýn ardýndan 1 Ocak'ta ambulans çaðýrmak için 911 ile yapýlan görüþmelerin ses kayýtlarý yayýmlandý.

Ses kaydýnda, Austin'in saðlýk durumuna iliþkin bilgi paylaþan ve ismi kayýtlarda verilmeyen kiþinin, "Ambulans ýþýksýz ve sirensiz bir þekilde gelebilir mi? Göze batmak istemiyoruz." ifadelerini kullandýðý görüldü.

Kayýtta, Austin'in "göðüs aðrýsýnýn olmadýðý ama bayýlacak gibi hissettiði" belirtildi.

Öte yandan, kaydýn bazý bölümlerinin sansürlendiði ifade edildi.

- BAKAN LLOYD AUSTÝN'ÝN HASTANEYE KALDIRILMASI

ABD'de Savunma Bakaný Austin'in hastaneye kaldýrýldýðýnýn geç duyurulmasý, ülkede tartýþma yaratmýþtý.

Pentagon'dan ilk olarak 5 Ocak'ta yapýlan yazýlý açýklamada, Austin'in 1 Ocak'ta hastaneye kaldýrýldýðý ve durumunun iyi olduðu duyurulmuþtu.

Daha sonra Baþkan Joe Biden dahil üst düzey yöneticilerin yaný sýra Pentagon yetkililerinin ve Kongre üyelerinin, Austin'in hastaneye kaldýrýldýðýný günler sonra öðrendikleri ortaya çýkmýþtý.

Devam eden tartýþmalar üzerine Pentagon, Bakan Austin'in 22 Aralýk 2023'te hastaneye kaldýrýlarak prostat kanseri teþhisiyle operasyon geçirerek ertesi gün taburcu edildiði ancak akabinde yaþadýðý komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak'ta yeniden hastaneye kaldýrýldýðý bilgisini paylaþmýþtý.

Austin'in hastaneye kaldýrýlmasý ve sonraki süreçte Beyaz Saray dahil üst düzey yetkililere ve kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapýlmamasý tepki çekmiþ, ABD Temsilciler Meclisi Silahlý Hizmetler Komisyonu da Savunma Bakaný'nýn "gizlice" hastaneye kaldýrýlmasýyla ilgili soruþturma baþlattýðýný duyurmuþtu.

Daha sonra 15 Ocak'ta Austin'in tedavisinin sona erdiði ve taburcu edildiði bildirilmiþti.