Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili seçimleri hangi tarihte gerçekleþecek? Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman 2024?
ABONE OL

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'ye 400 Milyon Avroluk Yardýmý Onayladý. Bu geliþme sonrasý Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ne zaman gerçekleþeceði konusunda araþtýrmalar hýz kazandý. Kahramanmaraþ merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye yapýlacak olan yardým kararý, AP Genel Kurulunda yapýlan oylamada 593 'evet', 11 'hayýr' oyu ve 22 çekimser oyla kabul edildi. Peki Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleþecek? Ýþte detaylar...

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN TÜRKÝYE'YE 400 MÝLYON AVROLUK YARDIM

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliði'nin (AB) Kahramanmaraþ merkezli depremler nedeniyle Türkiye'ye yapacaðý 400 milyon avroluk yardýmý onayladý. AP Genel Kurulunda yapýlan oylamada yardým paketi, 593 "evet", 11 "hayýr" oyu ve 22 çekimser oyla kabul edildi.

AB Komisyonunun yardým teklifi, üye ülkelerin oluþturduðu AB Konseyince 18 Eylül'de, AP'nin Bütçe Komitesi tarafýndan da 20 Eylül'de onaylanmýþtý.

AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇÝMLERÝ NE ZAMAN?

Avrupa Birliði (AB) Konseyi, Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili seçimlerinin 6-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapýlmasýný onayladý.

AB dönem baþkanlýðýný yürüten Ýsveç, seçimlerin söz konusu tarihlerde yapýlmasý konusunda, AB ülkelerinden oluþan AB Konseyinin uzlaþmaya vardýðýný açýkladý.

AB Konseyi ile Birlik'in yasa yapýcý kurumu olan ve AB bütçesine onay veren Avrupa Parlamentosuna girecek 705 milletvekilinin belirlenmesi için 5 yýlda bir seçim yapýlýyor. Son seçimler Mayýs 2019'da düzenlenmiþti.

Parlamento seçimleriyle AB Komisyonu ve AB Konseyi baþkanlarý da deðiþecek.

  • avrupa parlamentosu
  • milletvwkili seçimleri
  • ne zaman