Azerbaycan ev sahipliði yapacak! Türkiye'den kardeþ ülkeye tam destek
ABONE OL

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Murat Kurum, "Pre-COP 29: Azmi artýrmak, eylemi etkinleþtirmek" baþlýklý etkinliðe katýlmak için geldiði Azerbaycan'da basýn mensuplarýna açýklamalarda bulundu.

Dost ve kardeþ Azerbaycan'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarýný belirten Kurum, "COP 29 sürecinde Azerbaycan devletine her türlü desteði vereceðiz. Ýstiyoruz ki COP 29'un tüm dünya için önemli kararlarýn alýndýðý bir toplantý olsun." dedi.

Kurum, COP 29'da, geliþmekte olan ülkelerin iklim deðiþikliðiyle mücadelelerinde finansmana eriþmesini kolaylaþtýracak adýmlarýn atýlmasýný istediklerini belirtti.

COP 29 sürecini yakýndan takip edeceklerini söyleyen Kurum, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn 2053 Net Sýfýr Emisyon hedefinin tüm dünyayla paylaþýldýðýný, Bakanlýk olarak da iklim deðiþikliðiyle mücadele ve adaptasyon anlamýnda çok önemli adýmlar attýklarýný kaydetti.

Kurum, yenilenebilir enerji kaynaklarýyla Türkiye'nin enerji ihtiyacýný karþýlamaya gayret gösterdiklerini ve bu alandaki kapasiteyi her geçen gün artýrdýklarýný bildirerek "Ýklim Kanunu'nu bu yýl TBMM'den geçirmek suretiyle bu konudaki kararlýlýðýmýzý net þekilde ortaya koyacaðýz. Kanunun çýkmasýyla iklim deðiþikliðiyle mücadele anlamýnda tüm sektörlerle seferberlik anlayýþý ile bu süreci yürüteceðiz. Ýstiyoruz ki gelecek nesillerimize tertemiz bir dünya býrakalým." ifadelerini kullandý.

Tüm bu çalýþmalarýn çocuklarýn geleceði için yapýldýðýna dikkati çeken Kurum, Filistin ve Lübnan'da dram yaþandýðýný söyleyerek, "Dünya ülkeleri iklim deðiþikliði ile ilgili mücadele verdikleri gibi bu savaþýn ve katliamýn durdurulmasý adýna da mücadele versinler istiyoruz. COP 29 sürecinde Filistin'le ilgili, Lübnan'la ilgili, tüm dünya çocuklarýnýn özgürlüðüyle alakalý düþüncelerimizi paylaþacaðýz." dedi.