Azerbaycan'da oy verme iþlemi sona erdi
ABONE OL

Erken cumhurbaþkaný seçimi için yurt içi ve yurt dýþýnda 6 bin 500 sandýk kuruldu. Azerbaycan'ýn Ermenistan iþgalinden kurtardýðý bölgelerde de sandýklar kuruldu. Böylece 30 yýl aradan sonra ilk kez Azerbaycan'ýn tüm topraklarýnda seçim yapýldý.

Merkez Seçim Komisyonunun verilerine göre ülkede yaklaþýk 6,5 milyon kayýtlý seçmenin oy kullanma süresi yerel saatle 19.00'da sona erdi.

Yurt dýþýnda yaþayan Azerbaycan vatandaþlarý, oylarýný yaþadýklarý ülkelerdeki Azerbaycan büyükelçiliklerinde kurulan sandýklarda kullandý.

Seçimi farklý uluslararasý örgüt ve ülkelerden yaklaþýk 800 yabancý, 90 bin yerli gözlemci izledi. Yerli basýnýn yaný sýra yaklaþýk 200 yabancý gazeteci de seçimi takip etti.

Seçimde Yeni Azerbaycan Partisinin adayý mevcut Cumhurbaþkaný Aliyev'in yaný sýra Milli Cephe Partisi Genel Baþkaný Razi Nurullayev, Büyük Kuruluþ Partisi Genel Baþkaný Fazýl Mustafa, Büyük Azerbaycan Partisi Genel Baþkaný Elþad Musayev, Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Baþkaný Kudret Hasanguliyev ile baðýmsýz adaylar Zahid Oruç ve Fuat Aliyev yarýþtý.

Sandýklarýn kapanmasýndan sonra oy sayýmýna baþlandý. Merkezi Seçim Komisyonunun kesin olmayan ilk sonuçlarý ilerleyen saatlerde açýklamasý bekleniyor.