Azerbaycan'dan sert tepki: Fransa'nýn provokasyonlarý cevapsýz kalmayacak
ABONE OL

Hacýzade, yaptýðý yazýlý açýklamada, Fransa Ýçiþleri Bakaný Gerald Darmanin'in Azerbaycan'ýn "diktatör ülke" olduðu yönündeki ifadesi sonrasýnda bu tür sorumsuz ve kabul edilemez açýklamalar nedeniyle Azerbaycan'dan özür dilenmediðini ayrýca Fransýz medyasýnda Azerbaycan'a yönelik karalama kampanyasýnýn da geniþlediðini aktardý.

"Demokrasi" adý altýnda Azerbaycan'a karþý yürütülen kampanyanýn Fransa'nýn dýþ politikasýnýn baþarýsýzlýðýný örtbas etme giriþimi olduðunu vurgulayan Hacýzade, þöyle devam etti:

"Dünyaya 'demokrasi dersi' vermeye çalýþan Fransa'nýn uluslararasý hukuk ihlalleri, yeni sömürgeci politikasý, ýrkçýlýk, ayrýmcýlýk, Ýslam karþýtlýðý ve insan haklarýnýn kýsýtlanmasý gibi faaliyetleri herkesçe biliniyor. Dolayýsýyla Fransa, Azerbaycan'a 'diktatör' demeden önce kendi yaptýklarýna bakmalýdýr."

Hacýzade, "Fransa bilmelidir ki Azerbaycan'a yönelik karalama kampanyalarý, uygunsuz açýklamalarý ve provokasyonlarý cevapsýz kalmayacaktýr." ifadelerini kullandý.

Fransa Ýçiþleri Bakaný Darmanin, bir televizyon kanalýnda katýldýðý programda, Azerbaycan'ýn "diktatör ülke" olduðunu öne sürmüþ, akabinde Fransa medyasýnda Azerbaycan karþýtý yayýnlar yapýlmaya baþlanmýþtý.