Bakan Yumaklý: Akdeniz'de 16 Eylül'den itibaren av sezonu baþlayacak
ABONE OL

2023-2024 Su Ürünleri Av Sezonu Açýlýþý, Poyrazköy'de Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn katýlýmýyla gerçekleþtirildi.

Tarým ve Orman Bakaný Yumaklý, törendeki konuþmasýna, yeni sezonun bereketli olmasý dileðinde bulunarak baþladý.

Karadeniz, Marmara'da ve Ege'de bu gece, Akdeniz'de 16 Eylül'den itibaren av sezonunun baþlayacaðýný bildiren Yumaklý, kazasýz belasýz bir av sezonu olmasý temennisini paylaþtý.

Yumaklý, denizlerden gelen nimeti insanlarýn menfaatine kullanmanýn yaný sýra koruma-kullanma dengesine de dikkat ettiklerini belirterek, þunlarý kaydetti:

"Balýkçýlýk kadar eski olan koruma-kullanma dengesine mutlak surette dikkat etmemiz gerek. Ýki önemli husustan bahsetmek istiyorum; bir tanesi hayalet aðlar konusu. Son 8 senede 1 milyon metrekarelik hayalet að topladýk. Bu tam 150 futbol sahasýný dolduracak kadar hayalet að toplandý demek.

Bir baþka hususumuz ise balon balýðý. Bununla alakalý da Bakanlýðýmýz her bir balon balýðý için 12,5 TL vererek, bunun denizlerimizde çoðalmasýný, avý-balýðý engellemesini sona erdirmek için bir kampanyaydý. Aþaðý yukarý 5 milyon balon balýðýnýn türemesini, stoklara katýlmasýný engellemiþ olduk. Bundan önce olduðu gibi bundan sonra hem avlanacak balýk türlerinin daha fazla olmasý, vatandaþýn daha uygun fiyatla ürün alabilmesi için sektörle balýkçýlarýmýzla birlikte bu sektörün geliþmesini saðlayacaðýz."

- "(Yerel seçim) Teþkilatlarýmýz bu anlamda güçlü çalýþmalý"

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu da konuþmasýnda, Bakanlýk bünyesinde yaptýklarý çalýþmalar hakkýnda bilgi verdi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn gösterdiði hedefler doðrultusunda projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Uraloðlu, balýkçýlýk sektörüne saðladýklarý katký ve hayata geçirdikleri çalýþmalardan bahsetti.

Yeni sezonun hayýrlý olmasý temennisinde bulunan Uraloðlu, yaklaþan yerel seçimlere atýfta bulunarak, þunlarý söyledi:

"Önümüzde yerel seçimler var. Teþkilatlarýmýz bu anlamda güçlü çalýþmalý. Kadýnlarýmýzýn elinin deðdiði yerde bereket oluyor, onlar her kapýyý çalacak. Geleceðimizin teminatý olan gençlerimizle ana kademeyle il teþkilatlarýmýz, ilçe teþkilatlarýmýzla hep birlikte çalýþacaðýz ve 31 Mart seçimleri akþamýnda 'Tekrar AK Parti belediyeciliði' diyeceðiz. Hepimiz Ýstanbul'u AK Parti belediyeciliði ile tekrar buluþturacaðýz."

Konuþmalarýn ardýndan aile fotoðrafý çekilerek yeni sezon için dua edildi. Daha sonra Bakanlar Yumaklý ve Uraloðlu Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan ile birlikte denize balýk býraktý.