Bangladeþ yerel basýnýnda yer alan haberlere göre, bir grup gösterici, Hasina'yý desteklediði belirtilen Jatiya Partisi'nin genel merkezini bastý.
Parti mensuplarýyla çatýþan göstericiler, binayý ateþe verdi.
Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, yaralý sayýsýna ve binada meydana gelen hasara iliþkin bilgi verilmedi.
Öte yandan Dhaka Tribune gazetesi, göstericilerin, Baðýmsýzlýk Savaþý'nda görev alan kiþilerin çocuklarýna kamu sektöründe kontenjan ayrýlmasý kararýna iliþkin protestolarý baþlatan ve Hasina'nýn istifasýna yol açan öðrenciler olduðunu öne sürdü.
Bangladeþ'te 1971'deki Baðýmsýzlýk Savaþý'nda görev alan kiþilerin çocuklarýna kamuda kontenjan ayrýlmasý kararýnýn ardýndan temmuz ortasýnda öðrencilerin baþýný çektiði protestolar baþlamýþtý. Yüksek Mahkemenin temmuz sonunda kontenjan kotasý oranlarýný düþürmesiyle protestolara son verildiði duyurulmuþtu.
Gösterilerdeki þiddet olaylarýndan sorumlu tutulan Cemaat-i Ýslami Partisi ve öðrenci kanadýnýn yasaklanmasýnýn ardýndan protestocular, bu kez de gösterilerde yaþamýný yitirenler için "adalet" çaðrýsýyla sokaklara dökülmüþtü.
Bangladeþ'teki gösteriler sýrasýnda þiddet olaylarýnda yüzlerce kiþi hayatýný kaybetmiþ, binlerce kiþi gözaltýna alýnmýþtý.
Þiddet olaylarý artarak devam ederken Baþbakan Þeyh Hasina, resmi konutundan ayrýlarak askeri helikopterle Hindistan'a gitmiþ, bu sýrada göstericiler Baþbakan'ýn resmi konutunu basmýþtý.
Nobel ödüllü Muhammed Yunus, 8 Aðustos'ta geçici hükümet baþkaný olarak yemin edip göreve baþlamýþtý.