Baþbakan Sunak duyurdu: Ýngiltere erken seçime gidiyor
ABONE OL

Sunak, haftalýk kabine toplantýsýnýn ardýndan Baþbakanlýk Ofisi 10 Numara'nýn önünde açýklama yaptý.

Konuþmasýna, son 5 yýlda ülkenin Ýkinci Dünya Savaþý'ndan bu yana en zorlu dönemlerden geçtiðini söyleyerek baþlayan Sunak, Ýngiltere'nin bu zorluklarla mücadele ettiðini dile getirdi.

Sunak, ekonomik istikrarýn her türlü baþarýnýn temeli olduðuna iþaret ederek, Ýngiltere ekonomisinin büyümeye devam ettiðini ve enflasyonun normale döndüðünü belirtti.

Ülkede faiz oranlarýnýn düþtüðünü, hükümetin planýnýn iþe yaradýðýný aktaran Sunak, buna karþýn, halihazýrda birçok insan için iþlerin kolay olmadýðýnýn da farkýnda olduðunu ifade etti.

Sunak, þimdi ulusa sorulmasý gerekenin "Kime güveniyorsunuz?" sorusu olduðunu vurgulayarak, þöyle devam etti:

"Þimdi Ýngiltere için geleceðini seçme zamanýdýr. Kaydettiðimiz ilerlemenin üzerine inþa etmek mi yoksa plansýz ve kesinlikten yoksun bir þekilde baþa dönmek mi istediðimize karar verme zamanýdýr. Bugün erken saatlerde Ýngiltere Kralý ile görüþerek parlamentonun feshedilmesini talep ettim. Kral, bu talebi kabul etti ve 4 Temmuz'da genel seçimlere gideceðiz."

- "NET PLANI VE CESUR EYLEMLERÝ OLAN BÝR PARTÝ SEÇÝN"

Sunak, seçmenlerin ülke için net planý ve cesur eylemleri olan bir parti seçmesi çaðrýsýnda bulunarak, ana muhalefetteki Ýþçi Partisi'nin Ýngiltere için bir gelecek planý olmadýðýný ileri sürdü.

Baþbakan Sunak, konuþmasýnýn sonunda, seçim kampanyasý boyunca her oy için mücadele edeceðini, seçmenin güvenini kazanacaðýný ve sadece kendi liderliðindeki bir Muhafazakar Parti hükümetinin ekonomik istikrarý saðlayacaðýný savundu.

  • Ýngiltere Baþbakaný Rishi Sunak
  • Baþbakan Sunak
  • Ýngiltere