Batı’nın karşısındaki terör tehdidi
ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık “Terör örgütlerine destek olursanız gelir sizi de vurur” diyerek uyardığı Batı, kendi içerisinden çıkan yeni bir terör dalgasıyla karşı karşıya kalabilir. Cumhurbaşkanı’nın ‘bumerang etkisi’ adını verdiği terör dalgası, Batı için şimdi de Suriye’nin kuzeyinde işgalci konumda bulunan terör örgütü PKK/PYD’ye katılan Avrupalı ve ABD’li anarşistlerle gündeme geldi. PYD ile birlikte hareket ederek radikalleşen ve terör ağına dahil olan Batılı anarşistler ile Marksistler,  Kuzey Suriye’de ‘Uluslararası Devrimci Halkların Gerilla Kuvvetleri (IRPGF)’ adıyla bir örgüt kurarak PKK’ya katıldıklarını açıkladı ve Suriye’den sonra savaşı tüm dünya ülkelerine yayacaklarını ilan etti. Kuruluş bildirisinde yeni örgüt, ‘dünyanın dört bir yanındaki devletlere meydan okuduklarını’ açıkladı.

ARALARINDA ÇİNLİ DE VAR

Avrupalı ve Amerikalı anarşistlerin kendi devletlerini tehdit ederek ilan ettikleri örgüt, yeni terör dalgasının ilk işareti olarak değerlendiriliyor. Batılı hükümetler bir süredir ‘DEAŞ’a karşı mücadele ettikleri gerekçesiyle’  terör örgütü PKK/PYD’ye arka çıkıyor. Bu terör desteği, kendi vatandaşlarının da örgüte rahat katılımını sağlıyor. Öyle ki PYD’nin silahlı kolu YPG’ye katılanlar arasında en son İngiltere’de okuyan bir Çinli’nin de olması dikkat çekti. Mancherster Üniversitesi’nde siyaset bilimi okuyan Huang Lei’nin, ikinci yılında okulu bırakarak terör örgütüne katıldığı ortaya çıktı. Rakka operasyonuna da katılan Çinli teröriste, örgüt tarafından ‘Sipan’ kod adı verildiği öğrenildi.

ABD İLE ANTİKAPİTALİZM

Öte yandan, terörist olduklarını bile bile Batı’nın PYD’ye verdiği destek ABD’nin yüksek tirajlı gazetelerine de yansıdı. Washington Post gazetesi, “İki Amerikalı Marksist, DEAŞ’a karşı ön saflarda nasıl yaralandı” başlığıyla duyurduğu haberinde terör propagandası yaptı. Silahlı terör örgütü PYD’nin bölgede barışçıl ve meşru bir aktör olarak sunulduğu haberde, Frace Belden ve Lucas Chapman adlı iki ABD’li komünistin; komünizm idealini tecrübe etmek için nasıl örgüte katıldıkları anlatıldı. Antikapitalizmi hayata geçirmek için Suriye’ye giden iki komünistin ABD ile müttefik olan terör örgütü üzerinden yaşadıkları hayal kırıklığının vurgulandığı haberde, Belden’ın “Burası çok sıkıcı. Yüzde 10 aksiyon oluyor, yüzde 90 bir şey olmasını bekliyorsunuz” sözleri dikkat çekti. 

AVRUPALILARIN PYD TATiLi 

WashIngton Post’un sayfalarına taşıdığı yabancı PYD’li teröristler Batı için ilk değil. İngiliz Daily Mail gazetesi de DEAŞ’la savaşmak adına Suriye’nin kuzeyine giderek terör örgütüne katılan Birleşik Krallık vatandaşlarının sendikacı Bob Crow anısına ‘Bob Crow Tugayları’nı kurduklarını yazmıştı. ABD’li araştırmacılar, çoğunluğu Teksas eyaletinden olmak üzere 108 Birleşik Devletler vatandaşının PYD saflarında terör faaliyetlerinde bulunduğunu bildirmişti. Terör örgütüne katılanlar arasında Belçika, İsveç, Kanada, Fransa ve İsviçre vatandaşları da bulunuyor.