Baykar'dan Polonya'ya Bayraktar TB2 jesti
ABONE OL

Polonya'daki yardým kampanyasýnýn organizatörü ve gazeteci Slawomir Sierakowski'ye Baykar tarafýndan gönderilen mektupta, Polonyalýlarýn topladýðý yardýmlarýn Ukrayna'daki yardým kuruluþlarýna yönlendirilmesi teklif edilerek bu ülkeye ücretsiz "Bayraktar TB2" insansýz hava aracý saðlanacaðý kaydedildi.

Mektupta, kampanyayý destekleyen Polonya halkýna duyulan minnettarlýk ifade edilerek, yüz binlerce vatandaþýn katýldýðý çalýþmanýn etkileyici olduðu vurgulandý.

Sierakowski'ye bir teklif iletilen mektupta, þöyle denildi:

"Kampanyanýz çerçevesinde, Ukrayna halkýna bir Bayraktar TB2 saðlayacaðýz. Böylece anavatanlarýný daha iyi koruyacaklar. Topladýðýnýz baðýþlarýn da Ukraynalý hayýr kurumlarý tarafýndan Ukrayna'yý güçlendirecek amaçlara tahsis edilmesine nezaret edeceðiz. Arzumuz, teklifimizin ve bu kampanyanýn, bir an önce sona ermesi için dua ettiðimiz bu zor zamanlarda masum Ukraynalýlarýn hayatýný kurtarmada baþarýlý olmasýdýr."

- UKRAYNA ÝÇÝN BAYRAKTAR TB2 BAÐIÞ KAMPANYALARI

Ukrayna ordusuna ve halkýna destek için Bayraktar TB2 satýn alýnýp baðýþlanmasý amacýyla bir dizi ülkede kampanyalar baþlatýlmýþtý. Kampanyalar sonunda Ukrayna'da 3, Litvanya'da 1 Bayraktar TB2 alýmý için hedeflenen rakamlara ulaþýldý.

Baykar, Ukrayna ve Litvanya'daki kampanyalara karþýlýk olarak toplam 4 Bayraktar TB2'yi hibe edip, toplanan kaynaðýn da Ukrayna halký için kullanýlmasýný istemiþti.

Kanada'da da ayný amaçla açýlan kampanya ise devam ediyor.