Beryl Kasýrgasý can alarak yoluna devam ediyor: Ölü sayýsý 11'e yükseldi
ABONE OL

Amerika kýtasýnda büyük yýkýma yol açan Beryl Kasýrgasý etkisini sürdürürken, ilk önce Karayip ülkelerinde ardýnda da Yucatan Yarýmadasý'nda yýkýma yol açan kasýrganýn bilançosu giderek artýyor. Ulaþtýðý bölgelerdeki binalarda büyük hasar býrakan ve elektrik tellerini deviren kasýrgada can kaybý 11'e yükseldi.

KASIRGA TEXAS'A ULAÞTI

ABD Ulusal Kasýrga Merkezi (NHC) tarafýndan yapýlan açýklamada, can kayýplarýna yol açan ve bugün Texas'a ulaþan kasýrga nedeniyle uçuþlarýn çift yönlü askýya alýndýðý belirtilirken, ölümcül bir kasýrga olabileceði konusunda da uyarýlarda bulunuldu. Texas Vali Yardýmcýsý Dan Patrick, 120 bölgeyi afet bölgesi ilan etti.

EÐÝTÝME ARA VERÝLDÝ

Eyaletin en büyük þehri Houston dahil birçok þehirde kasýrga nedeniyle eðitime ara verildi. Sahil kasabalarýnda ise az sayýda tahliye emri verildi.

PERSONEL TAHLÝYE EDÝLDÝ

Texas eyaletinin güneyindeki Corpus Christi, Galveston, Houston þehirlerinin çevresindeki büyük petrol limanlarý kapatýlýrken, Shell ve Chevron gibi petrol þirketleri Meksika Körfezi açýklarýnda bulunan üretim sahasýndaki personelini tahliye etti.

  • Beryl Kasýrgasý
  • karayipler