Beyaz Saray: Moskova, Rusya ve Ukrayna'da toplama kamplarý kurdu
ABONE OL

Jean-Pierre, Beyaz Saray'daki günlük basýn toplantýsýnda, Birleþmiþ Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) bugün Rusya'nýn asimilasyon kampanyalarýna iliþkin bir oturum yapýldýðýný söyledi.

Kremlin'in Ukraynalýlarý hapse atma, göçe zorlama gibi eylemleri olduðunu belirten Jean-Pierre, "Rusya'nýn Ukrayna'nýn doðusunda ve Rusya'nýn batýsýnda binlerce Ukraynalýyý tutukladýðý, sorguladýðý ve bazen istismar ettiði toplama kamplarý olduðuna iliþkin elimizde istihbarat var." ifadesini kullandý.

Jean-Pierre, bu kamplarýn daha önce Amerikan medyasýndaki haberlere de yansýdýðýna iþaret ederek, "Bugün BM Daimi Temsilcimiz Linda Thomas-Greenfield, Rusya hükümetinden isimlerin bu asimilasyon operasyonlarýný yürüttüðü ve gözlemlediðine iliþkin raporu BMGK'ye sunacak. Rusya hükümet yetkilileri, hedef alýnacak Ukraynalýlarýn ismini çýkarýyor." dedi.

Kremlin'in bu eylemlerinin Ukrayna'yý ilhak etme adýmlarýnýn bir parçasý olduðunu öne süren Jean-Pierre, "Bugün Thomas-Greenfield, Rusya'yý asimilasyon operasyonlarýna bir an önce son vermeye davet edecek. Ayrýca BM'ye baðlý ve baðýmsýz gözlemcilerin, insan haklarý örgütlerinin bu kamplara giriþine izin verilmesi çaðrýsýnda bulunacak." diye konuþtu.