Biden, Ýsrail ve Ýran arasýndaki gerilimin sona ermesini istiyor
ABONE OL

Biden, Philadelphia'da Ýsrail'in Ýran'a saldýrýsýna dair basýna açýklamalarda bulundu.

Konuya dair istihbarat yetkilileriyle görüþme yaptýðýný vurgulayan Biden, "Görünüþe göre askeri hedefler dýþýnda bir þey vurmamýþlar. Umarým bu bir sondur." dedi.

Biden, Ýsrail saldýrýlarý öncesinde bilgilendirildiðine iþaret etti. Biden yönetimi yetkilileri ise ABD'nin saldýrýda doðrudan yer almadýðýný ancak Ýsrail ile yakýn istiþarelerde bulunduðunu söyledi.

Ýranlý askeri yetkililer ise daha önce Ýsrail'den gelecek herhangi bir saldýrýya "daha sert bir karþýlýk" verileceði uyarýsýnda bulunmuþtu.

ÝRAN: ABD SUÇ ORTAÐI

Ýran'ýn Birleþmiþ Milletler (BM) Daimi Temsilciliðinden konuya dair yapýlan açýklamada, Ýsrail savaþ uçaklarýnýn saldýrýlarýný baþlatmak için Irak hava sahasýný kullandýðýný iddia ederek, Ýsrail'in Ýran'ýn askeri tesislerine yönelik son hava saldýrýlarýnda ABD'yi suç ortaklýðý yapmakla suçladý.

Açýklamada, "Siyonist rejime ait savaþ uçaklarý, Ýran sýnýrýndan yaklaþýk 70 mil uzaklýktaki Irak hava sahasýndan Ýran'ýn çeþitli askeri ve radar tesislerine saldýrdý. Irak hava sahasý ABD ordusunun iþgali, komutasý ve kontrolü altýndadýr. Sonuç: ABD'nin bu suça iþtirak ettiði kesindir." ifadeleri kullanýldý.

ÝSRAÝL'ÝN SALDIRISI

Ýsrail, Ýran'ýn 1 Ekim'deki füze saldýrýlarýna "misilleme" olarak Ýran'daki askeri hedeflere saldýrý düzenlediðini açýkladý.

Ýran, Tahran ve ülkenin batýsýndaki Huzistan ve Ýlam eyaletlerinde bazý askeri noktalarýn hedef alýndýðýný ve hava savunma sistemlerinin saldýrýlara "baþarýyla" karþý koyduðunu ancak bazý noktalarda "sýnýrlý hasar" meydana geldiðini duyurdu.

Ýsrail, saldýrýnýn "baþarýyla" tamamlandýðýný açýkladý.

Ýran ordusu tarafýndan yapýlan yazýlý açýklamada, saldýrýlarda 4 askerin hayatýný kaybettiði bildirildi.