Biden, Ýsrail'e gönderilen THAAD konusunda Kongreyi bilgilendirdi
ABONE OL

Beyaz Saraydan yapýlan açýklamada, Biden'ýn Kongreyi bilgilendirme mektubunda, Ýsrail'e gönderilen balistik füzelerin yer aldýðý savunma sistemine iliþkin ifadelerine yer verildi.

Ýran'ýn 1 Ekim'de Ýsrail'e düzenlediði füze saldýrýlarýna deðinerek ülkesinin "Ýsrail'in güvenliðine ve Ýran'ýn tehditlerinden korunmasýna baðlýlýðýný" belirten Biden, mektupta ABD'nin "Ýsrail'in savunmasýna iliþkin duruþunu bildirdiðini" ifade etti.

Biden, daha önce ABD'den Ýsrail'e gönderilen "USS Theodore Roosevelt" uçak gemisi gibi çeþitli askeri desteðe deðinerek ABD'nin "Ýran ve Ýran'la baðlantýlý tehditlere karþý bölgede önemli ulusal çýkarlara hizmet etmek amacýyla bölgedeki tutumuna devam edeceðini" kaydetti.

ABD Savunma Bakanlýðý (Pentagon), Ýran tehdidine karþý konuþlandýracaðýný duyurduðu Terminal Yüksek Ýrtifa Alan Savunma (THAAD) bataryasý ile askeri personelin Ýsrail'e ulaþtýðýný açýklamýþtý.

Ýran, 1 Ekim'de Ýsrail'e füze saldýrýsýnda bulunmuþtu. Tel Aviv yönetimi, Ýran'ýn bu saldýrýsýna karþýlýk verileceðini bildirmiþti.

  • Biden
  • THAAD
  • füze