Biden: Orta Doðu'da topyekun bir savaþ olacaðýna inanmýyorum
ABONE OL

Baþkan Biden, Beyaz Saray'da Ýsrail'in Lübnan'a saldýrýlarýna iliþkin gazetecilerin sorularýna yanýt verdi.

Orta Doðu'da topyekun bir savaþýn önlenip önlenemeyeceðinden emin olup olmadýðý sorulan Biden, "Tam kapsamlý bir savaþ olacaðýna inanmýyorum. Bence bundan kaçýnabiliriz." dedi.

Baþkan Biden, olasý bir tam kapsamlý savaþtan kaçýnýlabileceðini ancak bunun için "yapýlacak çok þey" olduðunu sözlerine ekledi.

Biden, Ýsrail'e yardým etmek için Amerikan güçlerinin gönderilip gönderilmeyeceðine iliþkin soruya ise ABD'nin zaten Ýsrail'e yardým ettiðini söyleyerek "Ýsrail'i koruyacaðýz." ifadesini kullandý.

Biden'ýn açýklamalarý, Ýran'ýn 1 Ekim'de Ýsrail'e fýrlattýðý balistik füzelerin ardýndan geldi.

- ÝRAN'IN ÝSRAÝL'E FÜZE SALDIRILARI

Ýran Devrim Muhafýzlarý Ordusu, 1 Ekim'de Ýran'ýn "ulusal güvenliðini" hedef alan Ýsrail'e füze saldýrýsý düzenlendiðini bildirmiþti. Saldýrýnýn Hamas lideri Ýsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Ýranlý Tuðgeneral Abbas Nilfuruþan'ýn öldürüldüðü Ýsrail saldýrýlarýna karþýlýk düzenlendiði belirtilmiþti.

Ýran devlet televizyonu, Ýsrail'e yaklaþýk 200 füzenin atýldýðýný ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanýldýðýný duyurmuþtu.

Ýsrail Baþbakaný Binyamin Netanyahu da füze saldýrýsýyla Ýran'ýn "büyük hata yaptýðýný ve bedelini ödeyeceðini" söylemiþti.