Biden, Trump'ýn 9 puan gerisinde
ABONE OL

ABC/Washington Post tarafýndan gerçekleþtirilen anket, Biden ile Trump arasýnda 2024 baþkanlýk seçimleri için yapýlan varsayýmsal karþýlaþtýrmanýn sonuçlarýný ortaya koydu.

Ankette, katýlýmcýlarýn yüzde 51'i Trump'ý desteklerken, Biden selefinin 9 puan gerisinden gelerek yüzde 42 oranýnda destek aldý.

ABC/Washington Post'un þubatta yaptýðý benzeri ankette Trump'a destek yüzde 48, Biden'a destek ise yüzde 45 olarak kayýtlara geçmiþti.

Söz konusu ankette, Biden'ýn ekonomi ve göçmenlik politikalarýna kamuoyu desteði de düþük çýktý.

Katýlýmcýlarýn sadece yüzde 37'si Biden'ýn iþ performansýný onaylarken, yüzde 56'si ise Baþkan'a negatif not verdi. Anketteki yetiþkinlerin yüzde 44'ü, Biden yönetimi boyunca finansal olarak daha da kötüleþtiklerini belirtti.

Göçmenlik konusuyla ilgili de Biden'ýn politikalarýný onaylayanlarýn oraný yüzde 23 olurken, 2024 baþkanlýk seçimleri sonrasý yeni bir görev için çok yaþlý olduðunu düþünenlerin oraný yüzde 74 olarak belirlendi.

Ankette katýlýmcýlar, Biden ile kýyaslandýklarýnda, Trump'ýn görevde bulunduðu sýradaki iþ performansýna yüzde 48'i olumlu puan verirken, yüzde 49'u ise olumsuz not verdi.

Trump, Beyaz Saray'dan ayrýlýrken yapýlan anketlerde kamuoyu desteði yüzde 38, iþ performansýný beðenmeyenlerin oraný ise yüzde 60'larda seyrediyordu.

Ülke genelinde telefon üzerinden rastgele seçilen, Ýngilizce ve Ýspanyolca olarak rastgele gerçekleþtirilen ankete 15-20 Eylül tarihleri arasýnda 1006 yetiþkin katýldý.

  • ABD anket
  • Joe Biden kaybetti
  • Trump seçimleri
  • 2024 baþkanlýk seçimi