Biden üç maymunu oynadý: Soykýrýmcýlarla dayanýþma vurgusu yaptý
ABONE OL

Biden, "Yahudi halký için 7 Ekim, Holokost'tan bu yanan yaþanan en ölümcül gün oldu." ifadesini kullandýðý açýklamasýnda, Hamas'ýn saldýrýlarýnda 1200'den fazla Ýsraillinin öldüðünü belirtti.

Açýklamasýnda, 250'den fazla kiþinin esir alýndýðýný ve bu kiþiler arasýnda 12 Amerikalýnýn bulunduðunu kaydeden Biden, saldýrýnýn hemen akabinde Ýsrail'e gittiðini ve o günden itibaren Tel Aviv'e siyasi ve askeri her anlamda çok güçlü þekilde destek verdiklerini vurguladý.

- Biden, soykýrýmý yapan Ýsrail'e karþý sessiz

Ayný açýklamasýnda 7 Ekim'den sonraki süreçte öldürülen Filistinlilere dikkati çeken Biden, kaç Filistinlinin öldürüldüðünü belirtmeden "Çok fazla sayýda Filistinli bu çatýþma yýlýnda çok fazla acý çekti." ifadesini kullandý.

Ýsrail ordusunun katlettiði 42 binden fazla Filistinliyi gündemine almayan Biden, "Hamas'ýn masum sivillerin arasýna saklanmasý ve onlarýn arasýnda bulunmasý nedeniyle" ölüm sayýsýnýn çok olduðu iddiasýnda bulundu.

Gazze'de ateþkes için çalýþmaya devam ettiklerini savunan Biden, Ýsrail-Lübnan çatýþmalarý konusunda da diplomatik çözümü desteklediklerini ifade etti.

- Kamala Harris'ten de benzer 7 Ekim mesajý

Öte yandan konuyla ilgili yazýlý bir açýklama yapan ABD Baþkan Yardýmcýsý ve Demokratlarýn baþkan adayý Kamala Harris de ABD'nin Ýsrail'e güçlü destek verdiðini vurguladý.

"Masum insanlarýn acýlarýnýn sona ermesi için bir ateþkes ve esir anlaþmasýnýn zamaný çoktan geçti." diyen Harris, açýklamasýnda Ýsrail'in Gazze'de yürüttüðü soykýrýma iliþkin herhangi bir deðerlendirme yapmadý.

  • ABD Baþkaný Joe Biden
  • Biden
  • Joe Biden
  • gazze
  • israil