Biden yönetimini topa tuttu: Sorumsuzluk olur
ABONE OL

The Hill gazetesinin haberine göre, Sanders, CBS televizyonundaki "Face the Nation" programýnda konuþtu.

Ýsrail'in Gazze'ye yönelik saldýrýlarý sýrasýnda öldürülen binlerce sivile iþaret eden Sanders, "ABD'nin Netanyahu'ya bu korkunç savaþý sürdürmesi için 10 milyar dolar daha vermesi sorumsuzluk olur." ifadesini kullandý.

Sanders, Gazze'de yerinden edilen 1,9 milyon insanýn hiçbir yiyecek ve týbbi malzeme olmadan mücadele ettiðini belirterek, sivillerin korunmasýna yönelik koþullar belirlenmeden Ýsrail'e ilave yardým yapýlmamasý gerektiðini vurguladý.

Gazze'deki durumu "insani felaket" olarak nitelendiren Sanders "ABD, Netanyahu'ya askeri yaklaþýmý durdurmasýný söylemek için elinden gelen tüm baskýyý yapmalýdýr." deðerlendirmesinde bulundu.

- NETANYAHU'NUN HEDEFÝ BELÝRSÝZ

Senatör Sanders, Ýsrail'in kendini savunma hakký olduðunu, ancak Gazze'deki sivillere karþý savaþ açma hakký bulunmadýðýný yineledi.

Ayrýca Sanders, Netanyahu'nun Gazze'ye yönelik hedefinin belirsiz olduðunu söyledi.

- BÜTÇE TALEBÝ SENATODA REDDEDÝLMÝÞTÝ

ABD Baþkaný Joe Biden'ýn Ýsrail ve Ukrayna'ya yardýmlarý da içeren 105 milyar dolarlýk bütçe talebi 7 Aralýk'ta Senato'da reddedilmiþti.

Genellikle Demokratlarla hareket eden ancak bu oylamada Cumhuriyetçilerin yanýnda yer alan Sanders ise ret nedeninin Ýsrail'e saðlanacak yardýmlar olduðunu belirtmiþti.

Sanders, yaptýðý yazýlý açýklamada, Netanyahu yönetimine koþulsuz milyarlarca dolar verilmesine karþý olduðunu belirterek, "Ýsrail'in kesinlikle, 7 Ekim'de saldýrý düzenleyen Hamas'a karþý kendini savunma hakký var. Ancak binlerce masum Filistinli erkek, kadýn ve çocuðu öldürmeye hukuken ya da ahlaken hakký yok." demiþti.