Biden'dan Kongre'ye ilave bütçe çaðrýsý
ABONE OL

ABD Baþkaný Biden, Beyaz Saray'da Helene ve Miltn kasýrgalarýnýn vurduðu bölgelerle ilgili aldýðý brifingden sonra basýn mensuplarýna bir açýklama yaptý.

Federal yönetim olarak kasýrgalarýn vurduðu bölgelere her türlü desteði göndermeye çalýþtýklarýný ve eyalet yönetimleriyle koordinasyon halinde çaba gösterdiklerini belirten Biden, mevcut durumda afet bölgelerinin toparlanmasý için ilave bütçenin gerekeceðini söyledi.

Seçim bölgelerindeki çalýþmalara katýlan Kongre üyelerine çaðrýda bulunan Biden, "Bence Kongre geri dönmeli ve acil ihtiyaçlar konusuna hýzlý þekilde eðilmeli. Seçimlerden sonra da ayný þekilde gelip çalýþmalýlar." þeklinde konuþtu.

Afet bölgelerinde toparlanmanýn ilave milyarlarca dolar bütçe anlamýna geldiðini vurgulayan Biden, söz konusu bütçenin hem afetzedelerin ihtiyaçlarý için hem de bu bölgelerdeki yeniden inþa çalýþmalarý için gerekli olacaðýný söyledi.

- Temsilciler Meclisi Baþkaný Cumhuriyetçi Johnson kapýyý kapattý

Öte yandan konuyla ilgili bir açýklama yapan Temsilciler Meclisi Baþkaný Cumhuriyetçi Mike Johnson, seçimlerden önce Meclis'in toplanmasýnýn zor bir ihtimal olduðunu belirtti.

Johnson, Meclis'in ancak seçimlerden sonra çalýþabileceðini ve gereken bütçenin o zaman çýkarýlabileceðini ifade etti.

ABD'nin Florida eyaletindeki Siesta Key bölgesinde 3 kategorisiyle karaya vuran Milton Kasýrgasý, 3 milyonu aþkýn kiþiyi elektriksiz býrakmýþtý.

Milton'ýn þiddetinin, karaya vurmasýndan birkaç saat sonra kademeli þekilde azarak 1. kategoriye kadar indiði kaydedilmiþti.

  • Joe Biden
  • afet bölgeleri
  • acil bütçe