Biden'dan Moskova'ya çocuk hastanesi tepkisi: Rusya'nýn vahþetinin korkunç bir hatýrlatýcýsý
ABONE OL

Rusya'nýn Ukrayna'ya yönelik füze saldýrýlarýna iliþkin yazýlý açýklama yapan Biden, "Rusya'nýn onlarca Ukraynalý sivilin ölümüne ve Kiev'in en büyük çocuk hastanesinde hasara ve kayýplara neden olan füze saldýrýlarý, Rusya'nýn vahþetinin korkunç bir hatýrlatýcýsýdýr" ifadesini kullandý.

BÝDEN, ZELENSKÝY ÝLE GÖRÜÞECEK

Dünyanýn Ukrayna'nýn yanýnda durmaya devam etmesi ve "Rus saldýrganlýðýnýn" görmezden gelinmemesinin kritik önem taþýdýðýný belirten Biden, bu hafta Ukrayna Devlet Baþkaný Volodimir Zelenskiy'i ve NATO liderlerini baþkent Washington'da aðýrlayacaðýný hatýrlattý.

Biden, müttefikleriyle birlikte Ukrayna'nýn hava savunmasýný güçlendirecek yeni tedbirler açýklayacaklarýný kaydetti.

40'TAN FAZLA FÜZE ÝLE HEDEF ALINDI

Ukrayna Devlet Baþkaný Zelenskiy, Rusya'nýn, dün baþkent Kiev'e düzenlediði yoðun füze saldýrýsýnda çocuk hastanesinin zarar gördüðünü bildirmiþti. Zelenskiy, Kiev'in yaný sýra Dnipro, Kriviy Rig, Slovyansk ve Kramatorsk kentlerinin 40'tan fazla çeþitli füzelerle hedef alýndýðýný kaydetmiþti.

ÇOK SAYIDA KÝÞÝ ÖLDÜ

Kiev Belediye Baþkaný Vitaliy Kliçko ise Rus ordusunun gerçekleþtirdiði füze saldýrýsýnda "Ohmatdit Çocuk Hastanesi"nin hasara uðradýðýný bildirmiþti.

Kiev Þehri Askeri Ýdare Baþkaný Sergey Popko da Kiev'deki Dnipro ilçesinde saðlýk merkezinin de Rus saldýrýsý sonucu zarar gördüðünü ve binanýn kýsmen yýkýldýðýný belirtmiþti.

Ukrayna Ýçiþleri Bakaný Ýgor Klimenko, Rusya'nýn ülkesine düzenlediði yoðun füze saldýrýlarýnda ölenlerin sayýsýnýn 36, yaralý sayýsýnýn ise 166'ya yükseldiðini duyurmuþtu.