Biden'dan suçlama ve itiraf: Sorun sadece bu deðildi
ABONE OL
ABD Baþkaný Joe Biden, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'la ciddi eleþtirilere yol açan canlý yayýn tartýþmasýndaki performansýný gerekçelendirmek için, "Trump mikrofonu bile kapalýyken baðýrýyordu. Bu da benim dikkatimi daðýttý." ifadelerini kullandý.

Biden, canlý yayýn tartýþmasýnýn ardýndan aralarýnda Demokratlar, destekçileri ve baðýþçýlarýnýn de bulunduðu birçok kiþi tarafýndan seçim yarýþýndan çekilmesi yönünde çaðrýlarýn ardýndan ilk televizyon röportajýný ABC News'e verdi.

Münazara gecesi ne olduðunun sorulmasý üzerine Biden, "Çok hastaydým, kendimi çok kötü hissediyordum." dedi.

Biden, kötü bir gece geçirdiðini belirterek, "Trump mikrofonu bile kapalýyken baðýrýyordu. Bu da benim dikkatimi daðýttý. Sorun sadece bu deðildi ama çok kontrol saðlayamadým." deðerlendirmesinde bulundu.

Münazarayý tekrar seyredip seyretmediðine iliþkin ise Biden, "Yok, sanýrým izlemedim." yanýtýný verdi.

- "BEN PUTÝN'Ý ÝNDÝREN ADAMIM"

Anketlerde geride olmasýna iliþkin ise Biden, "Ben anketlere inanmýyorum." dedi.

Biden, kimsenin kendisinden baþkan olmak için daha kalifiye olmadýðýný savunarak, "Trump'ý yenmek için en kalifiye kiþi benim." ifadelerini kullandý.

Kendisini 4 yýl daha baþkan olarak görüp görmediðine iliþkin bir soruya çok net ifadelerle cevap vermeyen Biden, NATO'yu bir araya getireceðine iþaret ederek, "Ben Putin'i indiren adamým." dedi.

Kendisini eleþtirenlerin sorulmasý üzerine ise Biden, söz konusu kiþilerin "neden bahsettiðini" bilmediðini ifade etti.

Biden, seçim yarýþýndan çekilmeyeceðini tekrarlayarak, sadece Tanrý'nýn onu çekilmeye ikna edebileceðini söyledi.

- "HER GÜN YAPTIKLARIMLA MUAYENEDEN GEÇÝYORUM"

Zihinsel saðlýðýný ölçmek için bir muayeneyi kabul edip etmeyeceðini cevaplamaktan kaçýnan Biden, "Her gün yaptýklarýmla ben zaten muayeneden geçiyorum." diye konuþtu.

Biden, sadece seçim kampanyasý yürütmediðini belirterek, "Ben dünyayý yönetiyorum. Mübalaða gibi gelebilir ancak deðil, biz dünyanýn merkezindeki ülkeyiz." ifadelerini kullandý.