Biden'ý rahatlatan adým! Demokrat valilerden ABD Baþkaný'na tam destek geldi
ABONE OL

ABD basýnýnda yer alan haberlere göre, 'ülkeyi yönetme konusunda yeterliliðine iliþkin korkularý gidermek isteyen' Biden, Baþkan Yardýmcýsý Kamala Harris ile Demokrat Parti'nin valileriyle Washington'da bir araya geldi. Maryland Eyaleti Valisi Wes Moore, New York Eyaleti Valisi Kathy Hochul ve Minnesota Eyaleti Valisi Tim Walz, Biden ile görüþmenin ardýndan basýn mensuplarýna birlikte açýklama yaptý.

Walz, yaptýðý açýklamada, Biden'ýn baþkanlýk koltuðu için uygun olduðunu ifade ederek, "Hiçbirimiz 27 Haziran gecesinin kötü bir performans olduðunu inkar etmiyoruz" dedi.

ENDÝÞELERÝNÝ PAYLAÞTILAR

Moore ise görüþmeyi, dürüst ve samimi bulduklarýný aktararak, valiler olarak Biden ile endiþelerini paylaþtýklarýný söyledi. Halktan aldýklarý tepkileri Biden'a ilettiklerini dile getiren Moore, "Baþkan, bizim adayýmýz. Baþkan, bizim parti liderimiz. Biden kazanmak için bu yarýþta olduðu konusunda çok açýktý." diye konuþtu.

Hochul ise tüm Demokrat Parti valilerinin Biden'a destek sözü verdiðini çünkü risklerin yüksek olduðunu kaydetti.

BÝDEN'A GÜVENÝ YENÝDEN ÝNÞA ET TAVSÝYESÝ

Biden ile görüþen Demokrat Senatör Chris Coons, konuya iliþkin yaptýðý açýklamada, ABD Baþkaný'nýn seçimlerin aciliyetini, zorluðunu ve önemini anladýðýný belirtti.

Coons, Biden'a parti içindeki güveni endiþeler daha da büyümeden yeniden inþa etmesini tavsiye ettiðini kaydetti.

BÝDEN'A TEPKÝLER BÜYÜYOR

Demokrat Parti valileri, Biden'a destek sözü verse de parti içinden ve baðýþçýlardan Biden karþýtý sesler yükseliyor. Demokrat Parti baðýþçýlarýndan ve Netflix'in kurucu ortaðý Reed Hastings, New York Times (NYT) gazetesine yaptýðý açýklamada, Biden'ýn güçlü demokrat liderlere, eski ABD Baþkaný Donald Trump'ý seçimlerde yenmesi için izin vermesi gerektiðini ifade ederek, Biden'a baþkanlýk yarýþýndan çekilmesi çaðrýsýnda bulundu. Hastings, büyük baðýþçýlar arasýnda Biden'a kamuoyuna açýk olarak baþkanlýk yarýþýndan çekilmesini söyleyen ilk kiþi oldu. Demokrat Partiden Temsilciler Meclisi Üyesi Raul Grijalva da Biden'ýn baþkanlýk yarýþýndan çekilmesi için çaðrý yapan ikinci isim oldu.