BM: 32 binden fazla Filistinli Refah'tan göç etti
ABONE OL

BM Yakýn Doðu'daki Filistinli Mültecilere Yardým ve Bayýndýrlýk Ajansý (UNRWA), sosyal medya hesabýndan Refah'taki duruma iliþkin yazýlý açýklama yaptý.

Ýsrail'in saldýrýlarýnýn hedefindeki Refah'ta son 2 günde 32 binden fazla Filistinlinin göç etmek zorunda kaldýðýna iþaret edilen açýklamada, "Aileler güvenlik arýyor ancak onlar için Gazze Þeridi'nde ufukta hasar ve yýkýmdan baþka bir þey yok." ifadesine yer verildi.

Göç etmek zorunda kalan Filistinli ailelerin görüntüsüne de yer verilen açýklamada, Gazze'de güvenli yer olmadýðýnýn altý çizildi.

Açýklamada, ateþkes çaðrýsý yapýlarak, her þeylerini geride býrakmak zorunda kalan Filistinlilerin hayatlarýnýn her gün risk altýnda olduðuna vurgu yapýldý.

Ýsrail ordusu, 6 Mayýs'ta yaptýðý açýklamada, zorla yerinden edilmiþ Filistinlilerin sýðýndýðý Refah'ýn doðusundaki bazý mahallelerin boþaltýlmasý uyarýsýnda bulunmuþtu.

Bunun ardýndan 7 Mayýs'ta Ýsrail ordusu, Gazze'nin Refah bölgesine kara saldýrýsý baþlatarak Mýsýr'la olan sýnýr kapýsýnýn Gazze tarafýný ele geçirdiðini duyurmuþtu.

UNRWA'dan salý günü yapýlan açýklamada, 6 Mayýs'tan bu yana 1 milyon Filistinlinin Refah'tan ayrýlmak zorunda kaldýðý bildirilmiþti.