BM, Gazze'deki tüm düþmanca eylemleri kýnadý
ABONE OL

Türk, Ýsrail'in yoðun saldýrýlarý altýnda bulunan Gazze için insani yardýmlarýn giriþ yaptýðý sýnýr kapýlarýnýn kapatýlmasýna iliþkin yazýlý açýklamada bulundu.

Gazze'de kritik seviyede ihtiyaç duyulan insani yardýmlarýn giriþini ve daðýtýmýný tehlikeye atan tüm düþmanca eylemleri kýnadýðýný belirten Türk, Gazze'ye yardýmlarýn giriþini saðlayan az sayýdaki kara geçiþlerinin, çaresiz ve dehþete kapýlmýþ insanlara ulaþtýrýlmasý gereken gýda, ilaç, yakýt gibi ihtiyaçlarýn tedariki için hayati önem taþýdýðýný kaydetti.

Türk, "Taraflarý, sivillere yönelik geçiþleri ve sivil nüfusun hayatta kalmasý için gerekli olan ürünleri askeri operasyonlar nedeniyle riske atmamaya çaðýrýyorum." ifadesini kullandý.

Ýnsani yardýmýn serbest akýþýnýn Gazze'nin her yerindeki siviller için önemine dikkati çeken Türk, bu geçiþlerin güvenli ve iþlevsel kalmasýný, doðrudan saldýrý hedefi olmamasý için taraflarýn özen göstermesi gerektiðini vurguladý.

Türk, çatýþmanýn taraflarýna yönelik ateþkesin yaný sýra Gazze'dekilerin ihtiyaç duyduðu tam, sýnýrsýz ve sürekli insani yardýmlarýn gecikmeden herkese ulaþmasýný saðlamaya yönelik çaðrýsýný yineledi.