BM gündemi Gazze'deki insanlýk dramý! Lazzarini'den acil ateþkes çaðrýsý: Halk ölümü bekliyor
ABONE OL

Lazzarini, Ýsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyine yeniden baþlattýðý kara saldýrýlarý sonrasý bölgedeki duruma iliþkin sosyal medya hesabýndan açýklama yaptý.

Ýsrail ordusunun yaklaþýk 3 haftadýr aralýksýz bombalanmasý nedeniyle Gazze'nin kuzeyindeki can kayýplarýnýn giderek arttýðýna dikkati çeken Lazzarini, UNRWA personellerinin bile ilaç, gýda ve su bulamadýðýna iþaret etti.

"HER YERDE ÖLÜM KOKUSU VAR"

Lazzarini, Ýsrail'in bölgede hayatýný kaybedenlerin cenazelerinin kaldýrýlmasý ve insani yardýmlarý engellediðini dile getirerek, "Yollarda ve enkaz altýnda kalan cesetlerden dolayý her yerde ölüm kokusu var." ifadesini kullandý.

Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlilerin terk edilmiþ, umutsuz ve yalnýz hissettiðini kaydeden Lazzarini, "Gazze'nin kuzeyindeki insanlar, sadece ölümü bekliyor. Her anlarý ölüm korkusu yaþayarak geçiyor." dedi.

Lazzarini, Gazze'nin kuzeyinde geçici de olsa ateþkes çaðrýsý yaparak þöyle devam etti:

"Gazze'nin kuzeyindeki personelimiz adýna, bölgeden ayrýlmak ve daha güvenli yerlere ulaþmak isteyen ailelerin güvenli insani geçiþini saðlamak için birkaç saatliðine bile olsa derhal bir ateþkes çaðrýsýnda bulunuyorum. Bu, çatýþmayla hiçbir ilgisi olmayan sivillerin hayatlarýný kurtarmak için gereken en asgari önlemdir."

Ýsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde 6 Ekim'de baþlattýðý kara saldýrýlarýný artýrarak sürdürüyor.

Saldýrýlar nedeniyle bölgeye yardým da ulaþtýrýlamýyor ve Gazze'nin kuzeyindeki Filistinliler, bombadýrmanlarýn yaný sýra açlýk ve susuzlukla mücadele ediyor.